Paine brioche fara unt, super pufoasa
votează acum
O paine super pufoasa si fara unt
Ingrediente
8
Decor:
Materiale
- 1 tava pentru paine (noi am folosit o tava de 22 cm lungime si 11 cm latime)
- Robot de patiserie
- Pensula de silicon
Rețete inrudite
-
Paine impletita aromata cu pesto
-
Pâine cu usturoi în stil stea
-
Paine toast - de casa
-
Paine cu usturoi si patrunjel
Preparare
Preparare30 min
Timp așteptare4 ore
Gătire20 min
- In vasul robotului se toarna 250 gr de faina, oul, drojdia, smantana proaspata, sarea si zaharul.
- Framantati la viteza 1 timp de 5 minute, apoi la viteza 2 timp de 10 minute
- Formati o bila din aluat si lasati sa creasca timp de 1 ora
- Degajati aluatul si puneti-l intr-un bol, apoi acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora.
- Scoateti din frigider si impartiti aluatul in 3 parti egale. Rulati aluatul in 3 suvite de aproximativ 40 cm lungime.
- Faceti o impletitura cu cele 3 suvite apoi puneti painea impletita intr-o tava speciala.
Lasati ca creasca timp de 2 ore intr-un loc cald (pana cand aluatul ajunge la nivelul formei de copt) - Amestecati galbenusul cu 1 lingura de apa si ungeti briosa cu o pensula de silicon. Se presara cu zahar perlat
- Coaceti 160°C timp de 25 minute.
- Scoateti din cuptor, scoateti briosa din tava si lasati sa se raceasca pe un suport
Observații
Poate fi pastrata timp de 2 - 3 zile intr-un recipient etans.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 195Kcal
- Carbo: 32.6g
- Grăsimi: 4.4g
- Grăsimi sat.: 2g
- Proteine: 5.4g
- Fibre: 1.3g
- Zahăr: 10.7g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (72g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!