-
Home
-
Rețete
-
Desert
-
Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine Brioche fara unt, super pufoasa
O paine super pufoasa si fara unt
Materiale
- 1 tava pentru paine (noi am folosit o tava de 22 cm lungime si 11 cm latime)
- Robot de patiserie
- Pensula de silicon
Preparare
-
In vasul robotului se toarna 250 gr de faina, oul, drojdia, smantana proaspata, sarea si zaharul.
-
Framantati la viteza 1 timp de 5 minute, apoi la viteza 2 timp de 10 minute
-
Formati o bila din aluat si lasati sa creasca timp de 1 ora
-
Degajati aluatul si puneti-l intr-un bol, apoi acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora.
-
Scoateti din frigider si impartiti aluatul in 3 parti egale. Rulati aluatul in 3 suvite de aproximativ 40 cm lungime.
-
Faceti o impletitura cu cele 3 suvite apoi puneti painea impletita intr-o tava speciala.
Lasati ca creasca timp de 2 ore intr-un loc cald (pana cand aluatul ajunge la nivelul formei de copt)
-
Amestecati galbenusul cu 1 lingura de apa si ungeti briosa cu o pensula de silicon. Se presara cu zahar perlat
-
Coaceti 160°C timp de 25 minute.
-
Scoateti din cuptor, scoateti briosa din tava si lasati sa se raceasca pe un suport
Observații:
Poate fi pastrata timp de 2 - 3 zile intr-un recipient etans.
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Calorii: 195Kcal
-
Carbo: 32.6g
-
Grăsimi: 4.4g
-
Grăsimi sat.: 2g
-
Proteine: 5.4g
-
Fibre: 1.3g
-
Zahăr: 10.7g
-
ProPoints: 5
-
SmartPoints:
7
Informații nutriționale pentru 1 porție (72g)
Poze
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete