Paine brioche fara unt, super pufoasa

votează acum
Desert
8 porții
Ușor
4 h 50 m
195 Kcal

O paine super pufoasa si fara unt

Ingrediente

8

Decor:

Materiale

  • 1 tava pentru paine (noi am folosit o tava de 22 cm lungime si 11 cm latime)
  • Robot de patiserie
  • Pensula de silicon

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare4 ore
Gătire20 min
  • In vasul robotului se toarna 250 gr de faina, oul, drojdia, smantana proaspata, sarea si zaharul.
  • Framantati la viteza 1 timp de 5 minute, apoi la viteza 2 timp de 10 minute
  • Formati o bila din aluat si lasati sa creasca timp de 1 ora
  • Degajati aluatul si puneti-l intr-un bol, apoi acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora.
  • Scoateti din frigider si impartiti aluatul in 3 parti egale. Rulati aluatul in 3 suvite de aproximativ 40 cm lungime.
  • Faceti o impletitura cu cele 3 suvite apoi puneti painea impletita intr-o tava speciala.

    Lasati ca creasca timp de 2 ore intr-un loc cald (pana cand aluatul ajunge la nivelul formei de copt)
  • Amestecati galbenusul cu 1 lingura de apa si ungeti briosa cu o pensula de silicon. Se presara cu zahar perlat
  • Coaceti 160°C timp de 25 minute.
  • Scoateti din cuptor, scoateti briosa din tava si lasati sa se raceasca pe un suport

Observații

Poate fi pastrata timp de 2 - 3 zile intr-un recipient etans.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 195Kcal
  • Carbo: 32.6g
  • Grăsimi: 4.4g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 5.4g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 10.7g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (72g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: