Petitchef

Paine Brioche fara unt, super pufoasa

O paine super pufoasa si fara unt

Desert
8 porții
30 min
4 ore
20 min
Ușor
195 Kcal

Ingrediente

8

Decor:

Materiale

  • 1 tava pentru paine (noi am folosit o tava de 22 cm lungime si 11 cm latime)
  • Robot de patiserie
  • Pensula de silicon

Preparare

  • In vasul robotului se toarna 250 gr de faina, oul, drojdia, smantana proaspata, sarea si zaharul.
  • Framantati la viteza 1 timp de 5 minute, apoi la viteza 2 timp de 10 minute
  • Formati o bila din aluat si lasati sa creasca timp de 1 ora
  • Degajati aluatul si puneti-l intr-un bol, apoi acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora.
  • Scoateti din frigider si impartiti aluatul in 3 parti egale. Rulati aluatul in 3 suvite de aproximativ 40 cm lungime.
  • Faceti o impletitura cu cele 3 suvite apoi puneti painea impletita intr-o tava speciala.

    Lasati ca creasca timp de 2 ore intr-un loc cald (pana cand aluatul ajunge la nivelul formei de copt)
  • Amestecati galbenusul cu 1 lingura de apa si ungeti briosa cu o pensula de silicon. Se presara cu zahar perlat
  • Coaceti 160°C timp de 25 minute.
  • Scoateti din cuptor, scoateti briosa din tava si lasati sa se raceasca pe un suport

Observații:

Poate fi pastrata timp de 2 - 3 zile intr-un recipient etans.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 195Kcal
  • Carbo: 32.6g
  • Grăsimi: 4.4g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 5.4g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 10.7g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (72g)


Poze

Paine Brioche fara unt, super pufoasa
Paine Brioche fara unt, super pufoasa - poza 2
Paine Brioche fara unt, super pufoasa - poza 3
Paine Brioche fara unt, super pufoasa - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briosa pufoasa
Briosa pufoasa
8 porții
9 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Unt versus Margarina Unt versus Margarina Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează