Pune drojdia si zaharul in lapte si lasa sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea.Adauga amestecul cu drojdie, untul topit si galbenusurile.
Amesteca pana la omogenizare apoi framanta timp de 5-10 minute.Pune aluatul intr-un vas, acopera cu un prosop si lasa sa stea 45 minute.
Dupa 45 minute ia aluatul din bol, framanta-l putin apoi impatura-l in 4.Pune aluatul din nou in vas si lasa-l inca 45 minute.
Dupa inca 45 minute incinge cuptorul la 180?C. Pune aluatul intr-o tava de cozonac si mai lasa-l 30 minute. Inainte de a-l pune la copt cresteaza-l.
Pune painea la copt 40 minute. Scoate paine apoi unge-o cu smantana. Mai pune painea la copt inca 20-25 minute.
Pai dupa 4-5 ore de pregatit si copt mai asteptam sa se si racesca, vreo 1-2 ore! Ti se lungesc urechile de foame. Prefer sa mananc fara paine! Oricum, e si mai sanatos.
Comentarii:
Pai dupa 4-5 ore de pregatit si copt mai asteptam sa se si racesca, vreo 1-2 ore! Ti se lungesc urechile de foame. Prefer sa mananc fara paine! Oricum, e si mai sanatos.