Petitchef

Paine rapida cu bicarbonat

O bunatate pentru cei care adora painea facuta in casa, dar care nu vor sa piarda timpul cu framantat si dospit. Adaptare dupa reteta lui Gordon Ramsay.

Altele
12 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Intr un bol maricel amestecati ingredientele uscate.Faina trebuie cernuta.Faceti un gol in centru unde veti turna incet sana si veti incepe sa o incorporati cu ajutorul unei furculite.Lasati deoparte cam 2 linguri din sana.Le adaugati doar daca amestecul este prea uscat.Nu framantati doar incercati sa incorporati pe cat posibil toata faina.
  • Odata aluatul format ni se recomanda framantarea lui 30 de secunde.Taiati-l cu un cutit ascutit in forma de cruce in partea superioara.Taietura ar trebui facuta pe jumatatea adancimii aluatului.
  • Incalziti cuptorul la 250 de grade timp de 15 minute cu tot cu cratita acoperita cu capac in care vom coace painea.Cu atentie deschideti usa cuptorului,indepartati capacul cratitei si asezati aluatul in cratita.Puneti capacul si dati la cuptor timp de 20 de minute la 250 de grade.Apoi timp de 10 minute fara capac la 200 de grade.
  • Etapa 4 - Paine rapida cu bicarbonat
    Am impaturit painea intr un prosop de bucatarie si am lasat-o in picioare,sprijinita de perete sa se raceasca.


Întrebări:




Comentarii:

13/06/2014

Nu se intelege mai nimic din aceasta reteta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Daca aveti nelamuriri poate va ajut.Reteta este foarte simpla de executat.

05/03/2015

Ok

(0) (0) Abuz
14/06/2014

Pare f.buna!

(0) (0) Abuz
sebes
sebes, 12/06/2014

Bicarbonatul se dizolva in ceva? se framanta 30 de sec sau minute?

(0) (0) Abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Bicarbonatul se va activa de la sucul de lamaie.Nu mai este nevoie sa fie dizolvat.Partea cu framantarea dureaza doar cat sa se formeze painea nu mai mult.

adrian_v2013
adrian_v2013, 12/06/2014

Pare a fi excelenta......o sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
12/06/2014

Cratita in care coacem painea se unge cu ceva? Daca da, cu ce?

(0) (0) Abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Folosesc foaie de copt .Doar atat.Foaia de copt se foloseste doar inainte de a introduce painea in cuptor.

edithke, 12/06/2014

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz
12/06/2014

Extraordinar!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează