O bunatate pentru cei care adora painea facuta in casa, dar care nu vor sa piarda timpul cu framantat si dospit. Adaptare dupa reteta lui Gordon Ramsay.
Intr un bol maricel amestecati ingredientele uscate.Faina trebuie cernuta.Faceti un gol in centru unde veti turna incet sana si veti incepe sa o incorporati cu ajutorul unei furculite.Lasati deoparte cam 2 linguri din sana.Le adaugati doar daca amestecul este prea uscat.Nu framantati doar incercati sa incorporati pe cat posibil toata faina.
Odata aluatul format ni se recomanda framantarea lui 30 de secunde.Taiati-l cu un cutit ascutit in forma de cruce in partea superioara.Taietura ar trebui facuta pe jumatatea adancimii aluatului.
Incalziti cuptorul la 250 de grade timp de 15 minute cu tot cu cratita acoperita cu capac in care vom coace painea.Cu atentie deschideti usa cuptorului,indepartati capacul cratitei si asezati aluatul in cratita.Puneti capacul si dati la cuptor timp de 20 de minute la 250 de grade.Apoi timp de 10 minute fara capac la 200 de grade.
Am impaturit painea intr un prosop de bucatarie si am lasat-o in picioare,sprijinita de perete sa se raceasca.
Bicarbonatul se va activa de la sucul de lamaie.Nu mai este nevoie sa fie dizolvat.Partea cu framantarea dureaza doar cat sa se formeze painea nu mai mult.
Daca aveti nelamuriri poate va ajut.Reteta este foarte simpla de executat.