Paine rapida cu bicarbonat

Paine rapida cu bicarbonat
Altele
Foarte ușor
40 min

O bunatate pentru cei care adora painea facuta in casa, dar care nu vor sa piarda timpul cu framantat si dospit. Adaptare dupa reteta lui Gordon Ramsay.

Ingrediente

12

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Intr un bol maricel amestecati ingredientele uscate.Faina trebuie cernuta.Faceti un gol in centru unde veti turna incet sana si veti incepe sa o incorporati cu ajutorul unei furculite.Lasati deoparte cam 2 linguri din sana.Le adaugati doar daca amestecul este prea uscat.Nu framantati doar incercati sa incorporati pe cat posibil toata faina.
  • Odata aluatul format ni se recomanda framantarea lui 30 de secunde.Taiati-l cu un cutit ascutit in forma de cruce in partea superioara.Taietura ar trebui facuta pe jumatatea adancimii aluatului.
  • Incalziti cuptorul la 250 de grade timp de 15 minute cu tot cu cratita acoperita cu capac in care vom coace painea.Cu atentie deschideti usa cuptorului,indepartati capacul cratitei si asezati aluatul in cratita.Puneti capacul si dati la cuptor timp de 20 de minute la 250 de grade.Apoi timp de 10 minute fara capac la 200 de grade.
  • Paine rapida cu bicarbonat - Preparare etapa 4Am impaturit painea intr un prosop de bucatarie si am lasat-o in picioare,sprijinita de perete sa se raceasca.

Punctează această reţetă

cathybonbon17Cathybonbon17

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Nu se intelege mai nimic din aceasta reteta !

am gătit această rețetă
abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Daca aveti nelamuriri poate va ajut.Reteta este foarte simpla de executat.

anonymous

Ok

abuz

anonymous

Pare f.buna!

abuz
sebes

sebes

Bicarbonatul se dizolva in ceva? se framanta 30 de sec sau minute?

abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Bicarbonatul se va activa de la sucul de lamaie.Nu mai este nevoie sa fie dizolvat.Partea cu framantarea dureaza doar cat sa se formeze painea nu mai mult.

adrian_v2013

adrian_v2013

Pare a fi excelenta......o sa o incerc si eu

abuz

anonymous

Cratita in care coacem painea se unge cu ceva? Daca da, cu ce?

abuz
cathybonbon17
Răspuns cathybonbon17:

Folosesc foaie de copt .Doar atat.Foaia de copt se foloseste doar inainte de a introduce painea in cuptor.

edithke

Excelenta reteta

abuz

anonymous

Extraordinar!

abuz