Petitchef

Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)

Paine de casa

Altele
10 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Faina se cerne si se pune intr-un vas.
    Peste ea se adauga sarea, bicarbonatul si treptat iaurtul.
  • Pe masura ce se adauga iaurtul, se amesteca pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste.
    Daca aluatul este prea moale mai adaugati putina faina.
  • Aluatul se transfera pe masa de lucru si i se da forma rotunda.
    Intr-un vas yenna, uns cu ulei, se aseaza painea, se cresteaza cu un cutit, sub forma de cruce, se aseaza capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit, la 220 grade, timp de 30 de minute.
  • Dupa acest timp, se scoate capacul vasului, si se mai da painea la cuptor pentru inca 15 minute.
    Se feliaza cand se raceste (asta daca aveti rabdare).


Întrebări:




Comentarii:

hary fischman IL, 22/11/2018

Paine cu bicarbonat de sodiu este dupa cate stiu paine irlandeza/ mie nu mi-a reusit niciodata si evit sa pregatescacest fel de paine mai ales ca se simte gustul salciu al bic, de sodiu

(0) (0) Abuz
03/11/2017

Pentru cine prefera pâinea consistenta,rețetă pare buna!

(0) (0) Abuz
08/05/2015

Nici nu stiam ca poti face paine cu bicarbonat,merci pt. reteta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cum sa faci paine de casa – colectie de retete Cum sa faci paine de casa – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează