Faina se cerne si se pune intr-un vas. Peste ea se adauga sarea, bicarbonatul si treptat iaurtul.
Pe masura ce se adauga iaurtul, se amesteca pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste. Daca aluatul este prea moale mai adaugati putina faina.
Aluatul se transfera pe masa de lucru si i se da forma rotunda. Intr-un vas yenna, uns cu ulei, se aseaza painea, se cresteaza cu un cutit, sub forma de cruce, se aseaza capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit, la 220 grade, timp de 30 de minute.
Dupa acest timp, se scoate capacul vasului, si se mai da painea la cuptor pentru inca 15 minute. Se feliaza cand se raceste (asta daca aveti rabdare).
Paine cu bicarbonat de sodiu este dupa cate stiu paine irlandeza/ mie nu mi-a reusit niciodata si evit sa pregatescacest fel de paine mai ales ca se simte gustul salciu al bic, de sodiu
Comentarii:
Paine cu bicarbonat de sodiu este dupa cate stiu paine irlandeza/ mie nu mi-a reusit niciodata si evit sa pregatescacest fel de paine mai ales ca se simte gustul salciu al bic, de sodiu
Pentru cine prefera pâinea consistenta,rețetă pare buna!
Nici nu stiam ca poti face paine cu bicarbonat,merci pt. reteta.