Sarmale in foi de vita

O mancare ce trebuie incercata !
Ingrediente
8
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 h 30 m
- Carnea se da prin masina de tocat eventual de doua ori.
Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei.
Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.
Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga.
Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul si mararul tocat marunt.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.
Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus.
Intr-o cratita destul de inalta, punem 4-5 foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc.
Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface.
Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem alte 4-5 foi de vita.
Adaugam sosul de rosii, 2-3 cani de apa si 2-3 linguri de ulei.
Le dam la cuptor pentru 90 minute.
Servim cu iaurt sau smantana.
Bon Appetit!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Putin vin alb la fiert si sosul de rosii se pune la jumatatea intervalului de fierbere
anonymous
Delicioasa!
anonymous
Imi place cum suna.am sa incer
anonymous
Cu frunze de vita inteleg dar de ce si carne de vita?
Daca tot ne urezi "Pofta buna" in franceza, puteai totusi sa nu uiti accentul ascutit pe é: "Bon Appétit!"
anonymous
Buneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
anonymous
Excelenta !
anonymous
Foarte gustoase!
anonymous
Buna reteta dar poti adauga la fiert si o cana de bors si la final marar
anonymous
En verano son muy buenas frias,buenisimas
anonymous
Imi plac sarmalutele,asa le fac si eu
Punctează această reţetă