Sarmale din varza acra
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Se spal varza, daca este prea acra se lasa putin la apa. Se desprind foile una cate una. Se taie cotoarele. Daca frunzele sunt prea mari, se taie în jumatate.
- Se amesteca carnea tocata, ceapa calita, orezul, usturoiul, cimbrul, menta, sarea i piperul. Se umplu foile de varza, apoi se ruleaza cu totul. Frunze de varza prea mici sau prea rigide ce nu se poate rula, va vor taia julien cat mai subtire.
- Iîn partea de jos a vasului se aseaza un strat de varza tocata, apoi afumatura, ca felii de bacon, carnati, slanina, dupa gust, pentru aroma.
- Se aliniaza sarmalele in rand, cat mai strans. Se acopera cu alt strat de varza si asa mai departe. Ultimul strat va fi varza tocata.
- Se adauga sosul de rosii si rosiile taiate, apa cat sa acopere sarmalele si se fierb la foc potrivit cca. o jumatate de ora.
- Dupa aceea se dau la cuptor pentru inca 20-30 minute. Se servesc, dupa gust cu mamaliga si smantana.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă