Se spal varza, daca este prea acra se lasa putin la apa. Se desprind foile una cate una. Se taie cotoarele. Daca frunzele sunt prea mari, se taie în jumatate.
Se amesteca carnea tocata, ceapa calita, orezul, usturoiul, cimbrul, menta, sarea i piperul. Se umplu foile de varza, apoi se ruleaza cu totul. Frunze de varza prea mici sau prea rigide ce nu se poate rula, va vor taia julien cat mai subtire.
Iîn partea de jos a vasului se aseaza un strat de varza tocata, apoi afumatura, ca felii de bacon, carnati, slanina, dupa gust, pentru aroma.
Se aliniaza sarmalele in rand, cat mai strans. Se acopera cu alt strat de varza si asa mai departe. Ultimul strat va fi varza tocata.
Se adauga sosul de rosii si rosiile taiate, apa cat sa acopere sarmalele si se fierb la foc potrivit cca. o jumatate de ora.
Dupa aceea se dau la cuptor pentru inca 20-30 minute. Se servesc, dupa gust cu mamaliga si smantana.