Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Amestecam bine pana la omogenizare. Invelim sarmalele in foi de varza sau vita de vie. La fundul vasului punem varza tocata marunt. Apoi aranjam sarmalele in vas, punem cateva foi de dafin si boabe de piper.
Turnam putin bulion deasupra. Si terminam cu putina varza tocata si se pune apa cat sa le acopere, sub vas se pune o tava cu apa caci va mai curge zeama din vas. Punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 2 ore poate mai mult se mai verifica intre timp daca au fiert.
Sunt gata fierte cand au rumenit putin deasupra. Sunt foarte bune, mult mai bune decat fierte in oala pe aragaz. Se servesc cu ardei iute, mamaliga si smantana.Va doresc pofta buna!!!
Slabuta de tot reteta! Zici ca pui 2 cepe, dar la cata carne tocata? Ce fel de carne, de porc, de vita, de pasare? Care este raportul intre cantitatea de carne si cea de orez? Ce cauta patrunjelul in sarmalele cu varza murata? Patrunjel pui la perisoare, la chiftele sau la alte umpluturi(ardei, dovlecei, rosii, frunze de vita, de stevie etc.)! Ar mai trebui niste cimbru si niste slaninuta afumata dar, ma rog, poate nu sunt pe gustul tau, desi astea dau un gust excelent si majoritatea gospodinelor le folosesc! Asadar, doar o steluta pentru munca depusa nu pentru rezultat! P.S. Probabil ca te vei simti atacata iar din orgoliu vei spune ca " face fiecare cum ii place", dar aici nu e vorba de "cum ii place" ci de a fi mai receptiva la niste sugestii care, daca ai tine cont de ele, ti-ar aduce un plus de gust si savoare in farfurie!
Comentarii:
Slabuta de tot reteta! Zici ca pui 2 cepe, dar la cata carne tocata? Ce fel de carne, de porc, de vita, de pasare? Care este raportul intre cantitatea de carne si cea de orez? Ce cauta patrunjelul in sarmalele cu varza murata? Patrunjel pui la perisoare, la chiftele sau la alte umpluturi(ardei, dovlecei, rosii, frunze de vita, de stevie etc.)! Ar mai trebui niste cimbru si niste slaninuta afumata dar, ma rog, poate nu sunt pe gustul tau, desi astea dau un gust excelent si majoritatea gospodinelor le folosesc! Asadar, doar o steluta pentru munca depusa nu pentru rezultat! P.S. Probabil ca te vei simti atacata iar din orgoliu vei spune ca " face fiecare cum ii place", dar aici nu e vorba de "cum ii place" ci de a fi mai receptiva la niste sugestii care, daca ai tine cont de ele, ti-ar aduce un plus de gust si savoare in farfurie!