Petitchef

Sarmale in vas de lut

Antreuri
4 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Puneti carnea tocata intr-un castron incapator. Tocati cepele si caliti-le in ulei. Puneti-le apoi peste carnea din castron si amestecati totul foarte bine. In untura ramasa se pune orezul si se caleste usor pe foc; se rastoarna in castronul cu carne si ceapa, se adauga condimentele, putina apa rece si se omogenizeaza.
  • Se desfac foile de varza; sarmalele se invelesc numai in "varful" frunzelor de varza. In oala mare de lut, pe fundul uns cu untura/ulei, asezati un strat de varza tocata, crengute de cimbru sau marar, cateva bucatele de afumatura, un strat de sarmale, si tot asa pana se termina sarmalele. Ultimul strat trebuie sa fie de varza si costita.
  • Acoperiti sarmalele cu bulion indoit cu apa (atat cat sa treaca peste sarmale) si ardei gras sau iute, crestat in varf. Se fierb sarmalele la foc mic, o zi intreaga. Eu le-am lasat la cuptor vreo 3, 4 ore, seara, si tot pe-atat a doua zi, de dimineata.


Poze

Sarmale in vas de lut
Sarmale in vas de lut - poza 2
Sarmale in vas de lut - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

cristian23, 03/11/2018

Îmi place de cei care au înțeles că sarmalele trebuie să fiarbă cel puțin 3-4 ore la cuptor. Am văzut rețete care recomandă fierbere pe aragaz 1 oră! Cu alea joci ping pong sigur...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
theobara, 04/04/2017

Cred ca este f. gustoasa

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Cred ca au un gust nemaipomenit voi face si eu multumesc ptr reteta

(0) (0) Abuz
felicia_58
felicia_58, 08/02/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Retete de …sarmale Retete de …sarmale

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează