Puneti carnea tocata intr-un castron incapator. Tocati cepele si caliti-le in ulei. Puneti-le apoi peste carnea din castron si amestecati totul foarte bine. In untura ramasa se pune orezul si se caleste usor pe foc; se rastoarna in castronul cu carne si ceapa, se adauga condimentele, putina apa rece si se omogenizeaza.
Se desfac foile de varza; sarmalele se invelesc numai in "varful" frunzelor de varza. In oala mare de lut, pe fundul uns cu untura/ulei, asezati un strat de varza tocata, crengute de cimbru sau marar, cateva bucatele de afumatura, un strat de sarmale, si tot asa pana se termina sarmalele. Ultimul strat trebuie sa fie de varza si costita.
Acoperiti sarmalele cu bulion indoit cu apa (atat cat sa treaca peste sarmale) si ardei gras sau iute, crestat in varf. Se fierb sarmalele la foc mic, o zi intreaga. Eu le-am lasat la cuptor vreo 3, 4 ore, seara, si tot pe-atat a doua zi, de dimineata.
Îmi place de cei care au înțeles că sarmalele trebuie să fiarbă cel puțin 3-4 ore la cuptor. Am văzut rețete care recomandă fierbere pe aragaz 1 oră! Cu alea joci ping pong sigur...
Comentarii:
Îmi place de cei care au înțeles că sarmalele trebuie să fiarbă cel puțin 3-4 ore la cuptor. Am văzut rețete care recomandă fierbere pe aragaz 1 oră! Cu alea joci ping pong sigur...
Cred ca este f. gustoasa
Cred ca au un gust nemaipomenit voi face si eu multumesc ptr reteta
Excelent