Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se scurg. Varza se lasa 30-60 minute in apa (la desarat), in functie de cat de sarata o vrem.
Nuca, ceapa, ciupercile si patrunjelul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, cimbru, se adauga 1-2 lg ulei. Puteti simplifica munca si sa le dati la robot pana prind o consistenta faramicioasa.
Taiati frunzele de varza in 2, decupand nervurile. Intr-un capat al frunzei puneti o lingura cu varf din compozitie si indoiti coltul spre interior. Aduceti si marginile pe interior, apoi rulati strans pana se termina frunza.
Faceti o salata din rosiile date pe razatoare, nervurile de la varza tocate si putin ulei. In functie de calitatea rosiilor si de sucul pe care acestea il contin, salta va fi mai lichida sau mai compacta.
Ideale sunt rosiile de vara, dar eheee. cine nu le duce dorul. Puneti sarmalele intr-o cratita si turnati peste ele salata. Serviti imediat. Se pastreaza la frigider pentru maxim 3 zile.
Comentarii:
Excelent