Petitchef

Costite de miel in sos de vin alb

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Din ierburile provance,salvie,boiaua de ardei dulce,piperul alb macinat si sare se face un amestec cu care se condimenteaza bine costitele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie.50 ml de vin se amesteca cu putina miere si se ung dupa ce au fost condimentate iar la final adaugam peste ele piperul negru si verde usor zdrobit.
  • Astfel pregatite costitele se tin la frigider timp de o ora,dupa care se aseaza intr-o forma de graten in care am pus uleiul, vinul amestecat cu mierea si 200 ml apa,cateii de usturoi si o introducem la cuptor pentru 30 min.
  • Intre timp pregatim garnitura.Cartofii curatati de coaja punem la fiert in apa cu sare.Cand au fiert pe jumatate scurgem si condimentam cu boia de ardei dulce.
  • Dupa ce costitele au stat la cuptor 30 min, asezam cartofii pe langa ele,acoperim cu folie de staniol si se mai tine pana ce cartofii sunt bine patrunsi.Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de vin amestecat cu apa,iar in ultimele minute se inlatura folia pentru a se rumeni .
  • Se scot din tava iar in jiul format se adauga o lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece.Sosul se strecoara si daca e nevoie se degreseaza.
    Costitele se prezinta pe platou insotite de cartofi si sos.

Rețete inrudite

YouTube

Carnati cu vin alb


Poze

Costite de miel in sos de vin alb
Costite de miel in sos de vin alb - poza 2
Costite de miel in sos de vin alb - poza 3
Costite de miel in sos de vin alb - poza 4
Costite de miel in sos de vin alb - poza 5
Costite de miel in sos de vin alb - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează