Din ierburile provance,salvie,boiaua de ardei dulce,piperul alb macinat si sare se face un amestec cu care se condimenteaza bine costitele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie.50 ml de vin se amesteca cu putina miere si se ung dupa ce au fost condimentate iar la final adaugam peste ele piperul negru si verde usor zdrobit.
Astfel pregatite costitele se tin la frigider timp de o ora,dupa care se aseaza intr-o forma de graten in care am pus uleiul, vinul amestecat cu mierea si 200 ml apa,cateii de usturoi si o introducem la cuptor pentru 30 min.
Intre timp pregatim garnitura.Cartofii curatati de coaja punem la fiert in apa cu sare.Cand au fiert pe jumatate scurgem si condimentam cu boia de ardei dulce.
Dupa ce costitele au stat la cuptor 30 min, asezam cartofii pe langa ele,acoperim cu folie de staniol si se mai tine pana ce cartofii sunt bine patrunsi.Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de vin amestecat cu apa,iar in ultimele minute se inlatura folia pentru a se rumeni .
Se scot din tava iar in jiul format se adauga o lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece.Sosul se strecoara si daca e nevoie se degreseaza. Costitele se prezinta pe platou insotite de cartofi si sos.