Spalam costitele,uscam stergand cu prosop de bucatarie,apoi crestam carnea ,bucata intreaga,pe partea opusa oaselor,condimentam bine cu sare si piper ,lasam sa se patrunda carnea cam 1 ora,acoperita la temperatura camerei. Asezam in tava cuptorului costita si punem la copt la 180 grade C,acoperim cu folie de aluminiu... lasam 1,5 ora,apoi indepartam folia pentru a se rumeni ... Din ulei,miere,sos de soia,mustar,sare chimen,pasta de ardei iute,facem un sos amestecand bine si ungem carnea.. lasam 20 minute la cuptor apoi intoarcem costitele cu "scarita" in sus si ungem si aici cu sosul picant... mai lasam 10 minute si costitele sunt gata. Pana costitele sunt la cuptor ne ocupam si de varza....
Taiem fin varza pe feliator taiem ceapa marunt,prajim in ulei pana devine sticloasa punem si varva la calit peste ceapa prajita...fara sare...amestecam mereu sa nu se arda,dupa 20 min taiem rosiile cuburi,adaugam impreuna cu cimbrul sare si piper,mai tinem pe foc 10 minute
Scoatem costitele pe un platou alaturi de varza calita.
Delicios, combinatia de varza calita,putin acrisoara cu costita dulce-picanta.....incercati!
Nu inteleg de ce folositi foaia de aluminum pentru a acoperi mincarea, este foarte periculoasa pentru sanatate. Sper sa cititi si sa gasiti alta modalitate dea acoperi tavile sau mincarea.
Comentarii (26):
Costiele au un gust fenomenal :). Va multumesc pentru reteta.
Catalin
Super delicioasa
Super
Bune rau
Maine o voi incerca,dar sunt sigur ca e EXCELENTA !
Voi gati aceasta reteta
Fff.buna
Nu inteleg de ce folositi foaia de aluminum pentru a acoperi mincarea, este foarte periculoasa pentru sanatate. Sper sa cititi si sa gasiti alta modalitate dea acoperi tavile sau mincarea.
O reteta pentru adevaratii gurmanzi....
Imi place