Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii
votează acum
Ingrediente
4
Preparare
Preparare2 ore
Gătire20 min
- Incepem cu costita:
Se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza, se adauga boia, vegeta, apa, ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1 ora si jumatate, sa intre usor furculita in ea. - Cand este gata, scoateti folia si mai lasati asa vreo 10 minute sa faca o crusta. Dupa ce piperam costitele, adaugam boia, vegeta, ulei, putina apa dam tava la cuptor.
- Cartofii:
6 cartofi se curata, se spala, se taie in 8, se aseaza intro tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu ulei, se sareaza, adaugam un ardei gras taiat in 3, se dau la cuptor cam 50-60 minute. De vreo 2 ori, ii intoarceti usor, sa se rumeneasca. - Este gata cand intra furculita cu usurinta in carne. Stropim cartofii cu ulei, ii saram, ii dam la cuptor pt 50-60 minute. Cartofii sunt gata.
- Varza calita:
A avut o varzuca de vreun kg, pe care am taiat-o fideluta. Intro cratita, punem 100 ml ulei la incins, adaugam o ceapa taiata marunt, putina boia, apoi punem varza taiata si frecata cu putina sare. - Calim varza la foc mic, sa nu se arda, se adauga cimbru si marar uscat, cateva feliute de ardei iute, piper macinat. Noua ne place varza calita, picanta. Cand este gata si varza, serviti costita alaturi de varza si cartofi.
Dulcesarat
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă