Petitchef

Blini de casă - super ușor de făcut

Încercați rețeta noastră de blini de casă, ideale pentru aperitiv cu diverse toppinguri. Nu cântărim ingredientele, vom folosi un pahar de iaurt.

Aperitiv
4 porții
5 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Blini de casă - super ușor de făcut
    Turnați iaurtul grecesc într-un castron de salată și adăugați oul. Amestecați totul. Adăugați apoi făina, praful de copt și un praf de sare.
  • Etapa 2 - Blini de casă - super ușor de făcut
    Amestecați bine până obțineți un amestec omogen. Puteți pune aluatul la frigider acoperit cu folie alimentară sau îl puteți folosi direct.
  • Etapa 3 - Blini de casă - super ușor de făcut
    Puneți o tigaie la foc mediu și când este fierbinte, ungeți fundul. Formați blini așezând aproximativ 1 lingură de aluat în tigaie.
  • Etapa 4 - Blini de casă - super ușor de făcut
    Puteți face bineînțeles unele mai mari, mai groase... Când aluatul începe să facă bule întoarceți.
  • Etapa 5 - Blini de casă - super ușor de făcut
    Luați de pe foc când sunt toate aurii și repetați operațiunea cu restul de aluat.
  • Etapa 6 - Blini de casă - super ușor de făcut
    Gata!

Observații:

Cu ce ​​ar trebui să înlocuim iaurtul grecesc?
Îl poți înlocui cu un alt iaurt natural.

Ar trebui să lăsăm să se odihnească aluatul?
Pentru aceasta rețetă nu este obligatoriu, dar puteți pune aluatul la frigider acoperit cu folie alimentară dacă doriți.

Putem face blini de diferite dimensiuni?
Puteți face cu ușurință blini de dimensiunea dorită. Când aluatul începe să clocotească, întoarceți blini-urile și așteptați până când devin aurii dedesubt înainte de a le scoate de pe foc.

Cum să faci această rețetă fără cântar?
Puteți avea încredere în indicația de greutate de pe paharul iaurtul grecesc. Veți avea nevoie de un pahar de iaurt (150 gr), 1 pahar de iaurt cu făină (puteți măsura și 4 linguri), 1 ou, jumătate de plic de praf de copt și puțină sare. Simțiți-vă liber să dublați cantitățile dacă este necesar.

Putem aroma aluatul?
Puteți adăuga condimente în aluat sau ierburi aromatice.

Care sunt cele mai bune topping-uri pentru blinis?
Veți găsi o mulțime de idei de pâine prăjită: cu pește, cu legume... Există câte ceva pentru toată lumea. Nu ezitați să răsfoiți site-ul nostru pentru a găsi toppingurile preferate!

Cum să păstrați blini-urile?
Puneți-le într-un recipient ermetic și puneți-le într-un loc răcoros; le puteți păstra maxim 5 zile.

Putem congela blinii?
Desigur, puteți congela blini-urile fără griji, amintiți-vă să le distanțați astfel încât să nu se lipească. Le puteți pune pe o tavă în prealabil, apoi să le transferați într-o pungă de congelator sau să le înfășurați separat în folie alimentară, apoi puneți totul într-o pungă de congelator.



Poze

Blini de casă - super ușor de făcut
Blini de casă - super ușor de făcut - poza 2
Blini de casă - super ușor de făcut - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează