Somonul este pestele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3si se caracterizeaza prin carnea rosie sau portocalie. Somonul are oaroma specifica, puternica si o carne frageda. Pentru ca se adapteaza la orice tip de reteta, bucatarii ni-l recomanda: fiert la aburi, prajit in ulei, facut la gratar, sub forma de pasta, amestecat in tarte cu branza, asezonat cu salate, sosuri si dressinguri, in sushi. Noi va recomandam: somon pe pat de ciuperci, somon marinat la gratar, omleta cu somon afumat, somon cu rosii cherry, rondele de somon proaspat, supa de somon cu creveti, sushi cu somon afumat, salata de mere cu somon afumat.
Ingrediente: 3 ouă 200 gr de făină 11 g praf de copt (1 plic) 1/2 linguriță piper 100 ml de lapte 10 ml ulei de măsline 250 gr somon afumat 11 gr cepșoară 1...
Ingrediente: 1 file de somon (proaspăt sau congelat) 1 lingură de ulei de măsline 1 linguriță praf de usturoi Sare Piper 1/2 linguriță boia dulce 1/2 linguriță...
Ingrediente: Patiserie: 1 foaie de aluat de tartă 1 lingură unt topit (opțional) 1 linguriță de susan blond (+/-) (sau alte semințe) (opțional) Umplutura: 250 g...
Ingrediente: 200 gr paste (aici pappardelle) 100 gr ricotta 100 gr somon afumat 1 șalotă (mică) smântână lichidă (sau puțin lapte) ulei de măsline extra virgin...
Ingrediente: 2 pâini pita 2 bucăți de somon 2 linguri de iaurt grecesc 1 lingură suc de lămâie sare piper 1 linguriță sriracha (sau alt sos chilli) 1 lingură...
Ingrediente: 4 tortilla de grâu 1 friptură de somon proaspăt (sau 4 felii de somon afumat) 1-2 linguriță ulei de măsline 1 praf de sare 1 praf de piper 1 ou 1...
Ingrediente: 1 file de somon 1 lingură de Gochujang (pastă de ardei iute fermentat) 1/2 lingură ulei de susan 1 linguriță oțet de orez 1/2 cățel de usturoi 1...
Peștele este un aliment complex care conține proteine de calitate, omega-3, fosfor, calciu, iod și vitaminele B6,B12 și vitamina D. Se recomandă consumarea cu regularitate a acestui aliment sănătos și bogat în elemente esențiale organismului uman.
Ingrediente: Aluatul de choux : 80 gr faina 50 gr unt 130 ml apa 2 oua 1 ou pentru ungere 1 lingurita de sare Umplutura: 250 gr branza proaspata (tip...
Ingrediente: 2 aluaturi de foietaj 2 cepe 1 lingura de unt 320 gr de somon (fara piele sau oase) 1 bila mozzarella proaspata - 125gr 150 gr spanac gatit si...