
Tartine cu brânză de capră si somon fumé
Aperitiv Foarte ușor 10 min
Ingrediente: 1/2 lămâie 6 felii de pâine 3 felii de somon afumat (+/-) 1 crenguță de mărar 6 linguri de brânză proaspătă de capră (+/-)
Somonul este pestele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3si se caracterizeaza prin carnea rosie sau portocalie. Somonul are oaroma specifica, puternica si o carne frageda. Pentru ca se adapteaza la orice tip de reteta, bucatarii ni-l recomanda: fiert la aburi, prajit in ulei, facut la gratar, sub forma de pasta, amestecat in tarte cu branza, asezonat cu salate, sosuri si dressinguri, in sushi. Noi va recomandam: somon pe pat de ciuperci, somon marinat la gratar, omleta cu somon afumat, somon cu rosii cherry, rondele de somon proaspat, supa de somon cu creveti, sushi cu somon afumat, salata de mere cu somon afumat.