Fără gătit și ușor de pregătit, o idee originală pentru petrecerile de Crăciun, dar o poți servi pe tot parcursul anului dacă ai oaspeți la cină. Rulada noastră savuroasă cu somon (de Crăciun o vom propune ca „buștean sărat”) este umplută cu o cremă de ricotta foarte gustoasă, îmbogățită cu fistic/b>, arpagic tocat și bucăți mici de pulpă de lămâie pură : o combinație echilibrată care te va înnebuni cu fiecare mușcătură. Încearcă rețeta noastră explicată pas cu pas.
Curățați o lămâie, apoi tăiați-o felii și îndepărtați și pelicula (care se află între o felie și alta). În acest moment, tăiați multe bucăți mici cu ajutorul unui cuțit.
Acum puneți-le într-un bol și adăugați ricotta, fisticul tocat (păstrați câteva bucăți pentru decorul final), cepșoara tăiată cu foarfeca, un praf de sare și puțin piper. Amestecați bine până obțineți o cremă netedă.
Acum luați folia alimentară și puneți-o pe o suprafață de lucru. Așezați apoi primele 4 felii de somon, ușor suprapuse, apoi adăugați cele patru felii (va trebui să formați un dreptunghi din somonul afumat)
În acest moment, întindeți crema de ricotta peste somon, având grijă să lăsați o margine goală de aproximativ 1 centimetru.
Rulați pornind de la marginea goală, încercând să strângeți ușor, pe măsură ce mergeți înainte. Odată ce rulada este gata, înfășurați-o în folie de plastic și lăsați-o să se odihnească la frigider pentru cel puțin două ore.
După acest timp, scoateți-o din folie și tăiați cele două capete cu un cuțit ascuțit. Puneți pe platou de servire și presărați cu cepșoară tocată și fistic tocat. Bușteanul de somon este gata!
Cât pot să păstrez bușteanul sărat cu somon? Maxim câteva zile la frigider. Puneți-l într-un recipient ermetic sau acoperiți-l bine cu folie de plastic
Pot congela bușteanul sărat cu somon? Nu. Recomandăm pregătirea conform indicațiilor.
Cum se servește bușteanul sărat cu somon? Se pune pe un platou de servire, apoi se taie felii groase de 5/6 cm și se servește invitaților.
Ce pot folosi în loc de ricotta? Acest buștean de somon savuros poate fi preparat și cu cremă de brânză.
Ce pot folosi în loc de somon afumat? De asemenea, puteți face acest buștean savuros cu pește-spadă afumat sau păstrăv afumat.
Cu ce pot folosi fisticul? În acest buștean cu somon am folosit fistic pentru a da o notă de crocantă preparatului. Dacă nu vă place puteți să înlocuiți cu alune.
Ce să folosiți în loc de cepșoară? Mărarul este un alt ingredient care merge bine cu somonul. Încearcă să-l folosești pentru acest rulou dacă nu-ți place cepșoara.