Rețetele de paste carbonara sau bolognese sunt delicioase.. Ne dorim adesea să schimbăm sosul, dar nu știm niciodată ce ingrediente să alegem. Astăzi vă oferim, așadar, o nouă combinație care ar trebui să vă placă: ton + fistic + lămâie. Cu paste maxi în care sosul se poate strecura ușor, vă asigurăm că degustarea va fi un deliciu :-D
Puneți apă cu sare la fiert într-o cratiță. Adăugați pastele și gătiți-le în funcție de timpul indicat pe ambalaj.
Între timp pregătim sosul: tocați fisticul într-un blender. Adăugați ulei și amestecați din nou. Adăugați sucul de lămâie și amestecați până obțineți o pastă fină.
Într-o tigaie turnați un strop de ulei de măsline și căliți ceapa tocată.
Se adaugă tonul, se amestecă și se fierbe câteva minute la foc mediu. Adăugați fisticul / uleiul de măsline / coaja de lămâie și amestecați bine. Adăugați 2 - 3 linguri de apă din care au fiert pastele, amestecați și gătiți la foc mic în timp ce amestecați.
Scurgeți pastele și adăugați-le în tigaie (nu uitați să economisiți apa de gătit pentru orice eventualitate). Se amestecă câteva minute cu o lingură de lemn și se adaugă apă de gătit, dacă este necesar.
Serviți pastele într-o farfurie și ornați cu fistic zdrobit și coajă de lămâie. Pastele dvs. extra cremoase și reconfortante sunt gata!
Ce tip de paste ar trebui să folosesc? Puteți înlocui pastele paccheri cu mezze maniche rigate, penne rigate sau rigatoni. Puteți face această rețetă și cu paste lungi precum spaghete sau tagliatelle.
Ar trebui să economisesc apa de gătit pastele? Pentru această rețetă de paste cu ton / fistic / lămâie, este foarte important să economisiți apa de gătit. Veți avea nevoie de ea pentru a dilua pesto-ul de fistic pe care l-ați creat și pentru a-l face mai cremos (fără a fi nevoie să adăugați smântână sau lapte).
Cum îmi păstrez pastele? Le puteți păstra într-un recipient ermetic timp de 1 zi la frigider. Înainte de servire, încălziți preparatul într-o cratiță cu puțină apă.
Ce ton ar trebui să folosesc pentru a pregăti această rețetă? Vă sfătuim să folosiți ton în suc propriu.
Cât timp ar trebui să gătesc pastele? Pentru această rețetă, vă sfătuim să scurgeți pastele cu câteva minute înainte de sfârșitul timpului de gătire indicat pe ambalaj. Într-adevăr, vor continua să se gătească puțin cu sosul, după ce le-ai adăugat în tigaie. În orice caz, gustați înainte de a le scurge.
Pot transforma acest fel de mâncare într-o versiune vegetariană? Desigur ! Tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați tonul din ingrediente. Veți avea astfel un sos cremos și vegetarian (și chiar vegan pentru ca nu vor fi produse de origine animala în acest preparat).
Cu ce pot înlocui tonul? Puteți folosi somon afumat, dar vă sfătuim să îl asociați cu puțin vin alb.