Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
15 min

Rețetele de paste carbonara sau bolognese sunt delicioase.. Ne dorim adesea să schimbăm sosul, dar nu știm niciodată ce ingrediente să alegem. Astăzi vă oferim, așadar, o nouă combinație care ar trebui să vă placă: ton + fistic + lămâie. Cu paste maxi în care sosul se poate strecura ușor, vă asigurăm că degustarea va fi un deliciu :-D


Ingrediente

2

Decor:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min

Observații

Ce tip de paste ar trebui să folosesc?
Puteți înlocui pastele paccheri cu mezze maniche rigate, penne rigate sau rigatoni. Puteți face această rețetă și cu paste lungi precum spaghete sau tagliatelle.

Ar trebui să economisesc apa de gătit pastele?
Pentru această rețetă de paste cu ton / fistic / lămâie, este foarte important să economisiți apa de gătit. Veți avea nevoie de ea pentru a dilua pesto-ul de fistic pe care l-ați creat și pentru a-l face mai cremos (fără a fi nevoie să adăugați smântână sau lapte).

Cum îmi păstrez pastele?
Le puteți păstra într-un recipient ermetic timp de 1 zi la frigider. Înainte de servire, încălziți preparatul într-o cratiță cu puțină apă.

Ce ton ar trebui să folosesc pentru a pregăti această rețetă?
Vă sfătuim să folosiți ton în suc propriu.

Cât timp ar trebui să gătesc pastele?
Pentru această rețetă, vă sfătuim să scurgeți pastele cu câteva minute înainte de sfârșitul timpului de gătire indicat pe ambalaj. Într-adevăr, vor continua să se gătească puțin cu sosul, după ce le-ai adăugat în tigaie. În orice caz, gustați înainte de a le scurge.

Pot transforma acest fel de mâncare într-o versiune vegetariană?
Desigur ! Tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați tonul din ingrediente. Veți avea astfel un sos cremos și vegetarian (și chiar vegan pentru ca nu vor fi produse de origine animala în acest preparat).

Cu ce ​​pot înlocui tonul?
Puteți folosi somon afumat, dar vă sfătuim să îl asociați cu puțin vin alb.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+