Te intrebi adesea ce sa faci cu conopida? Transforma-o intr-o supa crema!
Pentru o nota crocanta, luati in considerare decorarea cu fistic zdrobit, deasupra inainte de servire.
Tocati ceapa marunt. Topiti untul intr-o cratita si adaugati uleiul de măsline. Rumeniti ceapa la foc mic.
Curatati si taiati cartofii in cuburi mici. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugati cartofii si sotati-i 1 minut. Adaugati apoi supa, smantana si laptele. Amestecati totul.
Spalati si taiati conopida in bucati mici, indepartand partile dure, apoi adaugati buchetele in oala. Gatiti totul la foc mediu pana cand conopida devine frageda. Condimentati dupa gust.
Luati de pe foc si amestecati. Treceti-o printr-o sita daca doriti o textura neteda.
Serviti si presarati fistic zdrobit, coaja de lamaie verde netratata si un varf de piper macinat.
* Puteti ajusta grosimea supei dvs., adaugand supa putin cate putin pana obtineti textura dorita. * Puteti adauga pur si simplu un cub supa de legume la apa clocotita, daca nu aveti o supa pregatita.