Incingem cuptorul la 180 de grade. Taiem capatul cu mustatile de la capatana de usturoi si o asezam pe o bucata de hartie de copt. Stropim cu putin ulei, punem putina sare, strangem hartia si legam cu niste ata capatul liber.
Punem usturoiul astfel impachetat intr-o tava mica si lasam la cuptor vreo 30 de minute, dupa care il lasam sa se raceasca.Calim ceapa in 2 linguri de ulei timp de un minut, adaugam cam 1 litru de apa si cartofii curatati si taiati cubulete.
Dupa ce da in clocot, lasam sa fiarba vreo 20 de minute. Adaugam buchetelele de conopida, legatura de cimbru si mai lasam sa fiarba 15 - 20 de minute. Scoatem cimbrul, adaugam cateii de usturoi curatati, sare, piper si pasam folosind piciorul vertical al mixeruluiPunem din nou pe foc, adaugam laptele si cascavalul dat pe razatoarea mica si mai lasam sa dea un clocot.
Potrivim de sare si piper, si servim cu susan sau seminte de dovleac sau floarea soarelui prajite aceasta supa delicioasa care are aproximativ 50 calorii la 100 de grame.
Mie-mi place conopoida cam sub orice forma dar asa nu. Asta e de fapt un piure de conopida fara unt si subtiat cu apa. Pai ce supa poate sa iasa numai din cartofi si conopida ca restul, laptele si cascavalul, sunt doar adaosuri?
Comentarii:
Ce reteta e asta frate? Fiertura aia din poze e buna pentru hranit porcii. Fac pariu ca in spitale e mancare mai buna.
Mie-mi place conopoida cam sub orice forma dar asa nu. Asta e de fapt un piure de conopida fara unt si subtiat cu apa. Pai ce supa poate sa iasa numai din cartofi si conopida ca restul, laptele si cascavalul, sunt doar adaosuri?
O reteta geniala! Ma bucur ca ati postat!
Super