Supele crema de legume sunt un fel de cocktail de vitamine, sunt delicioase, usor de facut, pot fi de post sau de frupt, sunt libere la improvizatie, sunt ieftine si aspectuoase. Am spus tot?
Ciupercile se spala, se taie lamele si se trag intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei, pana cand se inmoaie.
Se pune o oala cu apa pe foc si intre timp se spala conopida si se desface in cubulete, morcovii se taie in rondele, la fel si pastrancul. Dovlecelul se curata si se taie si el bucati marisoare.
Nu ne complicam sa taiem legumele marunt si artistic pentru ca la sfarsit bagam blenderul in ele. Toate legumele se pun in oala cu apa clocotita. Ceapa se pune intreaga. Nu uitati sa puneti la fiert si ciupercile calite.
Cand legumele s-au fiert, se scoate ceapa intreaga si se arunca. Se pune in oala cu supa legatura de frunze de telina, se potriveste totul de sare si piper si se adauga si cateii de usturoi zdrobiti.
Se opreste focul si se baga fara mila mixerul vertical si...gata supa crema!
Daca nu tineti post adaugati in bol, la servire, pe langa crutoane si parmezan ras sau branza de burduf. Este ceva de vis, parol!
Comentarii (21):
Super
Doar ce am halit o portie dubla, foarte buna :) si dietetica in acelasi timp.
Excelenta
Supeeerb!
Daca sunt prospete ciupercile de ce ar trebui curatate lamelele?
SUPER !!!
Sanatos
O s-o incerc!
Ce-ar mai fi de zis!?
Foarte buna si rapida!