Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase, Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.
Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Se topeste margarina intr-o craticioara , se pune faina si se amesteca continuu pana capata o culoare galbuie; se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa.
Dupa ce s-au amestecat bine se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjel tocat marunt si crutoane de paine (bucatele de paine prajite in putin ulei fierbinte)
Nu mai pune cartofi, e supă de conopidă, păstrează citeva floricele de conopidă întregi pentru decorație, drege-o cu puțină smintina și crutoanele de piine se pun în farfurie , după preferințe.
In loc de faina se poate folosi amidon de porumb...mult mai sanatos. Crutoanele nu se fac in ulei. Se taie cuburi felia de paine si se pun (cuburile) in cuptor pe tava.
Cind folositi faina trebuie dizolvata in apa apoi rumenita in ulei diferenta este esentiala in sanatatea digestiei mai mult faina trebuie prajita pe tigaie uscata si apoi dizolvata in apa si prin sita in ulei. sunt studii,cercetari gastronomice care recomanda gatirea sanatoasa
Comentarii:
Nu mai pune cartofi, e supă de conopidă, păstrează citeva floricele de conopidă întregi pentru decorație, drege-o cu puțină smintina și crutoanele de piine se pun în farfurie , după preferințe.
In loc de faina se poate folosi amidon de porumb...mult mai sanatos. Crutoanele nu se fac in ulei. Se taie cuburi felia de paine si se pun (cuburile) in cuptor pe tava.
Cind folositi faina trebuie dizolvata in apa apoi rumenita in ulei
diferenta este esentiala in sanatatea digestiei
mai mult faina trebuie prajita pe tigaie uscata si apoi dizolvata in apa si prin sita in ulei.
sunt studii,cercetari gastronomice care recomanda gatirea sanatoasa