Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic

votează acum
Felul principal
2 porții
Foarte ușor
22 min

Un prim fel de mâncare apetisant și foarte ușor de preparat. Spaghetele sunt învăluite într-o cremă ușoară și catifelată din brânză ricotta, flori de dovleac, busuioc și parmezan ras, apoi o notă crocantă este dată de fisticul tocat adăugat la finalul gătitului. Încercați rețeta dacă aveți chef de o mâncare vegetariană și gustoasă de vară.


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire12 min

Observații

Cât timp se păstrează pastele cu flori de dovlecel, ricotta și fistic?

Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata. Totuși, dacă vă rămân, le puteți păstra 1 zi la frigider, într-un recipient etanș. Pentru a le încălzi, puneți-le într-o cratiță cu puțină apă și amestecați până când obțineți o consistență cremoasă.

Ce format de paste trebuie folosit pentru florile de dovleac, ricotta și fistic?

Pentru primul fel cremos am folosit spaghettoni. Formele scurte precum paccheri, mezze maniche, fusilli, penne sau rigatoni vor funcționa de asemenea bine.

Este necesar să păstrați apa de gătit pentru această rețetă?

Da. Veți avea nevoie de apa de gătit pentru a dilua smântâna și este posibil să aveți nevoie de ea pentru a da mai multă cremozitate după ce ați turnat pastele în tigaie.

Pot adăuga fistic în cremă?

Bineînțeles. Dacă doriți să le adăugați în cremă, utilizați 30 g fistic: decojiți-l, îndepărtați cât mai multă coajă și adăugați-l în blender cu celelalte ingrediente (pasul 4).

Ce pot folosi în loc de fistic?

Încercați migdalele decojite și prăjite. Aceasta este o idee excelentă pentru a înlocui fisticul dacă nu îl aveți acasă.

Pot prepara această rețetă fără nuci?

Dacă sunteți alergic la nuci, puteți prepara acest prim fel fără a folosi fistic. Sosul este deja cremos și gustos.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+