Paste caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta

Felul principal
5 porții
Foarte ușor
1 h 45 m
379 Kcal

Când delicatețea se întâlnește cu aromele, ne oferă paste Caramelle! Paste în formă de bomboane și umplute aici cu ricotta și dovleac: pe scurt, o minune pentru ochi și papilele gustative. Fă totul singur de la aluat la umplutură! Vă putem asigura că nu va fi complicat! Vă explicăm totul, pas cu pas, mai jos.

Ingrediente

5
Cost estimat: 5.11 (1.02€/porție)

Materiale

  • 1 sucitor sau un aparat de întins paste
  • 1 tăietor de aluat cu rotiță
  • 1 pungă de patiserie sau un posh
  • folie alimentară

Preparare

Preparare1 oră
Timp așteptare30 min
Gătire15 min
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 1Amestecați ouăle cu făina: începeți prin a turna făina pe o suprafață de lucru (puteți pune și într-un bol mare) și adăugați ouăle.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 2Bateți ouăle cu o furculiță în timp ce încorporați făina până când amestecul este mai puțin umed.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 3Terminați de frământat aluatul cu mâna. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 4Între timp, pregătiți umplutura:
    Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și adăugați dovleacul tăiat în bucăți mici.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 5Condimentați cu sare, piper și rozmarin. Se amestecă totul, apoi se acoperă. Timpul de gătire va fi în jur de 15 minute în funcție de dimensiunea bucăților. Se amestecă din când în când.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 6Când dovleacul s-a înmuiat se ia tigaia de pe foc. Se amestecă ricotta cu parmezanul. Adăugați dovleacul și amestecați.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 7Tăiați bila de aluat în 4. Rulați pastele pentru a face foi de lasagna. Puneți întotdeauna pastele făcute într-o pungă astfel încât să nu se usuce..
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 8Tăiați lasagna fâșii de 4 până la 5 cm lățime.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 9Apoi tăiați fâșiile de aluat cu o roată tăietoare de patiserie astfel încât să aibă 6-7 cm lungime.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 10Transferați umplutura într-o pungă de patiserie sau într-un posh. Așezați putină umplutură la baza fiecărui dreptunghi.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 11Îndoiți aluatul de două ori apoi prindeți marginile în jos. Umeziți aluatul dacă este necesar.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 12Apoi prindeți ambele părți pentru a forma o bomboană.
  • Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - Preparare etapa 13Acum puteți să gătiți caramelele de dovleac și să le savurați :-)

Observații

De ce trebuie să lăsăm aluatul să se odihnească?
Aluatul trebuie lăsat să se odihnească pentru ca glutenul din făină să se dezvolte corespunzător și să facă aluatul mai elastic.

Ce făină să folosiți?
Puteți folosi făina de grâu la alegere, dar este de preferat să folosiți făină T45 (sau 00) care conține cel mai mult gluten posibil pentru a rula aluatul fără a-l rupe.

Aluatul poate fi aromatizat?
Puteți adăuga dovleac (sau alte legume) în aluat pentru a-l aroma și colora. Atenție: legumele conțin apă și vor aduce umezeală în aluat, așa că va trebui să adăugați mai puțin ou.

Putem înlocui dovleacul?
Când este sezon, ardeii pot înlocui dovleacul.

Ce dimensiune să aibe pastele caramelle?
Le puteți face mai mari sau mai mici. Puteți tăia dreptunghiuri de 4-5 cm lățime și 6-7 cm lungime.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 379Kcal
  • Carbo: 45.5g
  • Grăsimi: 12.2g
  • Grăsimi sat.: 5.1g
  • Proteine: 18.5g
  • Fibre: 4.6g
  • Zahăr: 3.4g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 12
Informații nutriționale pentru 1 porție (231g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: