Paste caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
Când delicatețea se întâlnește cu aromele, ne oferă paste Caramelle! Paste în formă de bomboane și umplute aici cu ricotta și dovleac: pe scurt, o minune pentru ochi și papilele gustative. Fă totul singur de la aluat la umplutură! Vă putem asigura că nu va fi complicat! Vă explicăm totul, pas cu pas, mai jos.
Amestecați ouăle cu făina: începeți prin a turna făina pe o suprafață de lucru (puteți pune și într-un bol mare) și adăugați ouăle.
Bateți ouăle cu o furculiță în timp ce încorporați făina până când amestecul este mai puțin umed.
Terminați de frământat aluatul cu mâna. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Între timp, pregătiți umplutura: Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și adăugați dovleacul tăiat în bucăți mici.
Condimentați cu sare, piper și rozmarin. Se amestecă totul, apoi se acoperă. Timpul de gătire va fi în jur de 15 minute în funcție de dimensiunea bucăților. Se amestecă din când în când.
Când dovleacul s-a înmuiat se ia tigaia de pe foc. Se amestecă ricotta cu parmezanul. Adăugați dovleacul și amestecați.
Tăiați bila de aluat în 4. Rulați pastele pentru a face foi de lasagna. Puneți întotdeauna pastele făcute într-o pungă astfel încât să nu se usuce..
Tăiați lasagna fâșii de 4 până la 5 cm lățime.
Apoi tăiați fâșiile de aluat cu o roată tăietoare de patiserie astfel încât să aibă 6-7 cm lungime.
Transferați umplutura într-o pungă de patiserie sau într-un posh. Așezați putină umplutură la baza fiecărui dreptunghi.
Îndoiți aluatul de două ori apoi prindeți marginile în jos. Umeziți aluatul dacă este necesar.
Apoi prindeți ambele părți pentru a forma o bomboană.
Acum puteți să gătiți caramelele de dovleac și să le savurați :-)
De ce trebuie să lăsăm aluatul să se odihnească? Aluatul trebuie lăsat să se odihnească pentru ca glutenul din făină să se dezvolte corespunzător și să facă aluatul mai elastic.
Ce făină să folosiți? Puteți folosi făina de grâu la alegere, dar este de preferat să folosiți făină T45 (sau 00) care conține cel mai mult gluten posibil pentru a rula aluatul fără a-l rupe.
Aluatul poate fi aromatizat? Puteți adăuga dovleac (sau alte legume) în aluat pentru a-l aroma și colora. Atenție: legumele conțin apă și vor aduce umezeală în aluat, așa că va trebui să adăugați mai puțin ou.
Putem înlocui dovleacul? Când este sezon, ardeii pot înlocui dovleacul.
Ce dimensiune să aibe pastele caramelle? Le puteți face mai mari sau mai mici. Puteți tăia dreptunghiuri de 4-5 cm lățime și 6-7 cm lungime.