Vă oferim o nouă idee de umplutură pentru paste. O combinație ușor dulce datorită adaosului de dovleac.O rețetă reconfortantă atunci când nu știi ce să mănânci în timpul cinelor de toamnă/iarnă.
Se sfărâmă carnea de cârnați și se pune într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline. Dacă aveți cârnați în frigider în loc de carne de cârnați, folosiți-i! Pur și simplu îndepărtați pielița transparentă din jurul cârnaților și colectați carnea.
Căliți carnea în ulei de măsline, la foc iute, timp de 3-4 minute în timp ce amestecați.Adaugați vinul alb și amestecați în continuare până se evapora alcoolul. Transferați acest preparat într-un bol.
Pregătiți dovleacul: îndepărtați coaja și tăiați pulpa în bucăți mici pentru a asigura o gătire mai rapidă.
După ce tăiați mărunt ceapa, o rumeniți cu un strop de ulei de măsline în aceeași tigaie cu carnea cârnaților. Adăugați crenguțele de rozmarin și bucățile de dovleac, apoi gătiți puțin, în timp ce amestecați.
Scoateți crenguțele de rozmarin și adăugați o jumătate de pahar de apă în tigaie. Gătiți acoperit 18 minute la foc mediu, amestecând din când în când.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Zdrobiți dovleacul folosind o lingură de lemn (până când va ajunge la textura unui piure). Adaugați carnea de cârnați, pe care ați pus-o deoparte și puneți piper. Amestecați. Adăugați o lingură de apa din care au fiert pastele; amestecați și fierbeți la foc mic până când pastele se termină de fiert.
După ce pastele sunt fierte, scurgeți-le și adăugați-le în tigaie, direct cu umplutura. Adăugați parmezanul ras și amestecați.
Cât timp pot păstra paste cu dovleac și cârnați? Le puteți pune într-un recipient ermetic și le puteți păstra la frigider timp de 2 zile.
Cum reîncălzesc pastele rămase? Puneți pastele într-o tigaie sau o cratiță la foc mediu cu puțină apă și reîncălziți în timp ce amestecați.
Cu ce ar trebui să înlocuiesc carnea de cârnați? Pentru combinația perfectă de arome, poți combina dovleacul cu bacon sau creveți.
Ce formă de paste este recomandată pentru această rețetă? Vă recomandăm pastele scurte precum rigatoni, mezze maniche, paccheri, tortiglioni sau Fusilloni.
Cum să faceți acest fel de mâncare și mai cremos? Nu ezitați să adăugați o lingură de smântână grasă pentru un rezultat și mai cremos.
Ce ar trebui să fac cu dovleacul care mi-a rămas (dacă bucata pe care am cumpărat-o a fost mai mare decât aveam nevoie)? Nimic mai bun decât un sos velouté bun și cremos pentru a vă încălzi papilele gustative.