Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente

votează acum
Felul principal
3 porții
Foarte ușor
1 h 45 m
317 Kcal

Pastele proaspete de dovleac plăcintar sunt exemplul perfect al unei rețete simple și delicioase :) Cu doar două ingrediente - piure de dovleac plăcintar și făină - puteți realiza o rețetă de casă ușoară și originală, fără a avea nevoie de echipamente sofisticate. Dovleacul plăcintar cu dulceața sa naturală, conferă pastelor o textură moale și o culoare aurie frumoasă, care îți face apa-n gura doar privindu-le! Le puteți însoți cu un simplu strop de ulei de măsline, puțin parmezan sau chiar o bucățică de unt pentru o savoare maximă ;)

Ingrediente

3

Gătire :

Cost estimat: 1.69 (0.56€/porție)

Materiale

  • Foarfecă
  • chopper
  • Tigaie
  • Folie adezivă

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare30 min
Gătire1 h 5 m
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 1Îndepărtați semințele din dovleacul plăcintar cu o lingură.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 2Se crestează dovleacul plăcintar cu un cuțit.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 3Se condimentează cu ulei de măsline, sare și piper și se introduce în cuptor pentru o oră la 190°C.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 4Când este copt, se scoate pulpa și se amestecă cu făina într-un chopper până se obține o pastă.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 5Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute.

    *Dacă aluatul dvs. este puțin lipicios, îl puteți pudra cu puțină făină pentru a-l face mai ușor de manevrat.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 6Se aduce la fierbere o oală mare de apă cu sare. Se taie pastele cu o foarfecă, peste partea de sus a oalei și se lasă la fiert.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 7Când pastele se ridică la suprafață, se scot și se scurg.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 8Se topește untul într-o tigaie și se adaugă pastele.
    *Puteți prăji pastele după gust.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 9Se adaugă piper și parmezan și se amestecă.
  • Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente - Preparare etapa 10Gata!

Observații

Puteți face aceste paste cu alte legume?

Categoric! Puteți înlocui dovleacul plăcintar cu legume precum cartofii dulci, morcovi sau chiar broccoli. Doar asigurați-vă că scurgeți bine legumele pentru a evita excesul de umiditate în paste.

Ce sos merge cel mai bine cu aceste paste?

Aceste paste se potrivesc de minune cu un simplu strop de ulei de măsline și parmezan ras, sau cu un beurre noisette. Pentru un plus de savoare, puteți opta și pentru un sos cremos, pesto de casă sau chiar un sos de roșii.

Se pot face aceste paste în alte forme?

Bineînțeles că puteți! Transformați pastele în gnocchi întinzând rulourile și tăindu-le în bucăți mici. Gătește-le până când plutesc la suprafață. De asemenea, puteți folosi o mașină de făcut paste pentru a face tagliatelle, ravioli sau foi de lasagna. Asigurați-vă că aluatul este bine presărat cu făină pentru a preveni lipirea.

Cum păstrez pastele proaspete de dovleac plăcintar?

Dacă nu le folosiți imediat, păstrați pastele într-o cutie etanșă în frigider timp de 24 până la 48 de ore. De asemenea, le puteți congela: întindeți-le într-un singur strat pe o foaie de copt presărată cu făină, lăsați-le să se întărească în congelator, apoi transferați-le într-o pungă pentru congelator.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 317Kcal
  • Carbo: 48.9g
  • Grăsimi: 7.7g
  • Grăsimi sat.: 2.3g
  • Proteine: 9.6g
  • Fibre: 4.7g
  • Zahăr: 2.4g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (188g)

Echipamente de gătit

cuptor
blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: