Anul acesta vom schimba aromele traditionale ale ''Buturugii'' si o vom imbraca in aromele de lamaie,mai exact ale tarte cu lamaie si bezea!
Toate detaliile, indicatiile, pasii si video clipul de realizare, mai jos ↓
forma de buturuga 25 cm (lungime) x 6 cm (latime) x 5cm (inaltime)
spatula
robot de patiserie- mixer
Folie alimentaira
forma de blat 22 cm x 11cm
torta electrica
Preparare
Baza de biscuiti: Amestecati biscuitii zdrobiti si untul topit si turnti totul intr-o forma in care ati pus cu folie alimentara sau direct in forma. Puneti la congelator 30 de minute.
Blatul : Topiti untul cu sarea, vanilia si coaja de lamaie (il puteti topi in cuptorul cu microunde sau la Bain Marie). Adaugati faina si praful de copt.
Bateti ouale, zaharul si mierea pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Luati o parte din amestec si incorporati-l in untul topit.
Transferati aceasta compozitie in vasul cu compozitia din oua + zahar + miere. Apoi incorporati amestecul de faina si praful de copt putin cate putin folosind o spatula. Apoi adaugati laptele si amestecati.
Turnati aluatul intr-o forma de prajitura tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si coaceti timp de 9 minute la 200° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Crema de lamaie : Rehidratati gelatina in apa rece. Amestecati zaharul si ouale. Adaugati zeama de lamaie si coaja, amestecati si ingrosati la Bain Marie, timp de 5 minute.
Adaugati gelatina scursa si untul moale si amestecati.
Montarea: Se toarna crema de lamaie in tava petru buturuga.
Taiati blatul copt anterior pentru a avea marginile curate. Asezati-l peste crema de lamaie si apasati bine, astfel incat crema sa ajunga pana la margini. Acoperiti cu un strat fin de crema.
Asezati blatul din biscuiti si apasați pentru a iesi crema. Acoperiti cu un strat fin de crema si neteziti bine cu o spatula. Puneti la congelator cel putin 1 ora.
Merengue italian : Bezeaua: Bateti usor albusurile (viteza 1-2) in robot.
Siropul: Puneti zaharul si apa intr-o cratita. Aduceti siropul la 116° C.
Cand siropul atinge 116° C, bateti albusurile repede pentru a le face sa creasca. Turnati siropul la 118° C peste albusuri, in fir, continuand sa bateti pana cand temperatura scade.
Desigur, puteti inlocui gelatina cu agar-agar: inlocuiti 4 gr de gelatina cu 1 gr de agar-agar.
Puneri matrira de buturuga in congelator inainte de a o folosi: matrita va fi rece si buturuga va fi gata mai repede.
Puteti pregati buturuga in avans pana la pasul 10 si sa o tineti in congelator pana la 3 luni. Pe de alta parte, bezea trebuie facuta chiar inainte de a acoperi buturuga
Bezeaua italiana : Pentru a da o textura perfecta de buturuga, nu ezitati sa va manipulati bezeaua cu o spatula, astfel incat sa ramana foarte neteda.
Puteti pastra bezeaua italiana pana la trei zile, pastrand-o la rece. Bezeaua se nu pune in congelator.