Buturuga cu lamaie si merengue

Desert
Ușor
2 h 12 m

Anul acesta vom schimba aromele traditionale ale ''Buturugii'' si o vom imbraca in aromele de lamaie,mai exact ale tarte cu lamaie si bezea! Toate detaliile, indicatiile, pasii si video clipul de realizare, mai jos ↓

Ingrediente

6

Baza de biscuiti :

Blatul :

Crema de lamaie :

Merengue italian:

Materiale

  • forma de buturuga 25 cm (lungime) x 6 cm (latime) x 5cm (inaltime)
  • spatula
  • robot de patiserie- mixer
  • Folie alimentaira
  • forma de blat 22 cm x 11cm
  • torta electrica

Preparare

Preparare1 h 30 m
Timp așteptare30 min
Gătire12 min
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 1Baza de biscuiti:
    Amestecati biscuitii zdrobiti si untul topit si turnti totul intr-o forma in care ati pus cu folie alimentara sau direct in forma. Puneti la congelator 30 de minute.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 2Blatul :
    Topiti untul cu sarea, vanilia si coaja de lamaie (il puteti topi in cuptorul cu microunde sau la Bain Marie). Adaugati faina si praful de copt.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 3Bateti ouale, zaharul si mierea pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Luati o parte din amestec si incorporati-l in untul topit.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 4Transferati aceasta compozitie in vasul cu compozitia din oua + zahar + miere. Apoi incorporati amestecul de faina si praful de copt putin cate putin folosind o spatula. Apoi adaugati laptele si amestecati.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 5Turnati aluatul intr-o forma de prajitura tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si coaceti timp de 9 minute la 200° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 6Crema de lamaie :
    Rehidratati gelatina in apa rece.
    Amestecati zaharul si ouale. Adaugati zeama de lamaie si coaja, amestecati si ingrosati la Bain Marie, timp de 5 minute.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 7Adaugati gelatina scursa si untul moale si amestecati.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 8Montarea:
    Se toarna crema de lamaie in tava petru buturuga.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 9Taiati blatul copt anterior pentru a avea marginile curate. Asezati-l peste crema de lamaie si apasati bine, astfel incat crema sa ajunga pana la margini. Acoperiti cu un strat fin de crema.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 10Asezati blatul din biscuiti si apasați pentru a iesi crema. Acoperiti cu un strat fin de crema si neteziti bine cu o spatula. Puneti la congelator cel putin 1 ora.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 11Merengue italian :
    Bezeaua: Bateti usor albusurile (viteza 1-2) in robot.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 12Siropul: Puneti zaharul si apa intr-o cratita. Aduceti siropul la 116° C.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 13Cand siropul atinge 116° C, bateti albusurile repede pentru a le face sa creasca. Turnati siropul la 118° C peste albusuri, in fir, continuand sa bateti pana cand temperatura scade.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 14Acoperiti buturuga cu bezea. Rumeniti cu o torta.
  • Buturuga cu lamaie si merengue - Preparare etapa 15Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Desigur, puteti inlocui gelatina cu agar-agar: inlocuiti 4 gr de gelatina cu 1 gr de agar-agar.

Puneri matrira de buturuga in congelator inainte de a o folosi: matrita va fi rece si buturuga va fi gata mai repede.

Puteti pregati buturuga in avans pana la pasul 10 si sa o tineti in congelator pana la 3 luni. Pe de alta parte, bezea trebuie facuta chiar inainte de a acoperi buturuga

Bezeaua italiana :
Pentru a da o textura perfecta de buturuga, nu ezitati sa va manipulati bezeaua cu o spatula, astfel incat sa ramana foarte neteda.

Puteti pastra bezeaua italiana pana la trei zile, pastrand-o la rece. Bezeaua se nu pune in congelator.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: