Amestecati uleiul de masline, zeama de lamaie, vinul, mierea, ierburile, usturoiul, sarea si piperul. Mestecati sa se topeasca sarea.
Dati fiecare felie prin marinata, asezatile intr-un bol , iar la sfarsit turnati restul de marinata peste.
Acoperiti si dati la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte. A rotit carnea dupa cateva ore, cea de sus am pus-o deasupra si invers, sa se marineze in mod egal.
Incingeti bine gratarul. Scoateti feliile de carne din marinata, lasati usturoiul si ierburile pe carne si aruncati restul de marinata.
Coaceti feliile de miel pe gratarul incins, pe foc mediu, cam 4-5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc .
Pentru Ceapa verde pe gratar, curatati ceapa, presarati cu putina sare si piper si stropiti cu ulei de masline. Coaceti pe gratar la foc mic-mediu pana cand se rumeneste.
La sfarsit, ii multumesc sotului care s-a ocupat de gratar, in timp ce eu am pregatit restul .
Adaugare ulterioara: reteta a participat la editia din Aprilie a "Cea mai buna reteta a ta" a lui Spicie Foodie.
Mihaela_76 esti "VARZA". Conform DEX : 1. MARINATĂ, marinate, s.f. Preparat culinar acoperit cu un sos tomat acrit cu oțet (marinată de pește, chifteluțe marinate etc.), alimentele nefiind de fapt marinate în prealabil. 2. MARINÁDĂ s.f. În gastronomie, lichid puternic aromatizat, pe bază de vin, oțet, suc de lămâie sau de limetă, plante aromate sau condimente și puțin ulei, în care se introduce un aliment (carne, mai ales de vânat, pește, legume) pentru a se marina, adică a se frăgezi și a se impregna de aromă înainte de a fi gătit, sau pentru a se conserva. sin. baiț. Ai scris : "A rotit carnea dupa cateva ore, cea de sus am pus-o deasupra si invers, sa se marineze in mod egal." Adica, pe cea de sus ai pus-o si mai sus !!! Nici macar sa traduci reteta n-ai fost capabila. Ai tradus pe Google. Daca prostia ar provoca dureri, cu siguranta ai suna la 112.
Comentarii:
Mihaela_76 esti "VARZA".
Conform DEX :
1. MARINATĂ, marinate, s.f. Preparat culinar acoperit cu un sos tomat acrit cu oțet (marinată de pește, chifteluțe marinate etc.), alimentele nefiind de fapt marinate în prealabil.
2. MARINÁDĂ s.f. În gastronomie, lichid puternic aromatizat, pe bază de vin, oțet, suc de lămâie sau de limetă, plante aromate sau condimente și puțin ulei, în care se introduce un aliment (carne, mai ales de vânat, pește, legume) pentru a se marina, adică a se frăgezi și a se impregna de aromă înainte de a fi gătit, sau pentru a se conserva. sin. baiț.
Ai scris : "A rotit carnea dupa cateva ore, cea de sus am pus-o deasupra si invers, sa se marineze in mod egal."
Adica, pe cea de sus ai pus-o si mai sus !!!
Nici macar sa traduci reteta n-ai fost capabila. Ai tradus pe Google.
Daca prostia ar provoca dureri, cu siguranta ai suna la 112.
Imi lasa gura apa
Suna bine terbium sa o intercom !!