Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.
Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.
Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.
Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano . Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul knor, sare si piper.
Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30?, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore.
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20, dupa care mielul este gata.
Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel. Asezam bucatile pe un platou pentru servit.
A servit alaturi de cartofi copti, dar se poate servi si simplu, ca aperitiv, cu mustar sau hrean.
Comentarii:
Foarte bun
Foarte bun, felicitari, asa fac si eu