Miel fiert in jantuit

Ingrediente
5
apa :
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie , in ceaun. Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
- Se fierbe bine. Cam o ora ,o ora juma zic e; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne. Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
- Se mai lasa cam 20 minute, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
- Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute.
- In final, se pun verdeturile spalate si tocate , sarea si piperul.
- Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
JINTUÍT1 s. n. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș după frământare; jintuială. – V. Jintui.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
anonymous
Cuvântul jantuit nu este în dicționar. Iată câteva sugestii:
mântuit • dănțuire • bântuit • șănțuit • smântuit • răntuit • dănțuit (adj.) • lănțuit • jănțui • nebântuit • zbânțuit (adj.) • înlănțuit • sfănțuit • spânțuit • ștănțuit • glănțuit • zbânțuit (subst.) • sbănțuit
Va rog sa postati retete cu explicitarea regionalismelor
Cristi Greaca
anonymous
"o ora ,o ora juma" +10 minute+20 minute="Timpul de gătire: 25 minute"
+"Timpul de preparare: 15 minute"
"Gata în: 40 minute" ???