Miel fiert in jantuit

Miel fiert in jantuit
Felul principal
5 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

5

apa :

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie , in ceaun. Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
  • Se fierbe bine. Cam o ora ,o ora juma zic e; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne. Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
  • Se mai lasa cam 20 minute, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
  • Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute.
  • In final, se pun verdeturile spalate si tocate , sarea si piperul.
  • Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.
gaby_dGaby_d

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

JINTUÍT1 s. n. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș după frământare; jintuială. – V. Jintui.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

abuz

anonymous

Cuvântul jantuit nu este în dicționar. Iată câteva sugestii:

mântuit • dănțuire • bântuit • șănțuit • smântuit • răntuit • dănțuit (adj.) • lănțuit • jănțui • nebântuit • zbânțuit (adj.) • înlănțuit • sfănțuit • spânțuit • ștănțuit • glănțuit • zbânțuit (subst.) • sbănțuit
Va rog sa postati retete cu explicitarea regionalismelor
Cristi Greaca

abuz

anonymous

"o ora ,o ora juma" +10 minute+20 minute="Timpul de gătire: 25 minute"
+"Timpul de preparare: 15 minute"
"Gata în: 40 minute" ???

abuz