Petitchef

Miel fiert in jantuit

Felul principal
5 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

apa :

Preparare

  • Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie , in ceaun. Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
  • Se fierbe bine. Cam o ora ,o ora juma zic e; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne. Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
  • Se mai lasa cam 20 minute, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
  • Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute.
  • In final, se pun verdeturile spalate si tocate , sarea si piperul.
  • Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.


Întrebări:




Comentarii:

19/04/2017

JINTUÍT1 s. n. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș după frământare; jintuială. – V. Jintui.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

(0) (0) Abuz
19/04/2017

Cuvântul jantuit nu este în dicționar. Iată câteva sugestii:

mântuit • dănțuire • bântuit • șănțuit • smântuit • răntuit • dănțuit (adj.) • lănțuit • jănțui • nebântuit • zbânțuit (adj.) • înlănțuit • sfănțuit • spânțuit • ștănțuit • glănțuit • zbânțuit (subst.) • sbănțuit
Va rog sa postati retete cu explicitarea regionalismelor
Cristi Greaca

(1) (0) Abuz
19/04/2017

"o ora ,o ora juma" +10 minute+20 minute="Timpul de gătire: 25 minute"
+"Timpul de preparare: 15 minute"
"Gata în: 40 minute" ???

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Paste cu chorizo ​​​​
Paste cu chorizo ​​​​
3 porții
40 min
Foarte ușor

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează