Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Astăzi ne întoarcem în Coreea pentru a face un mâncare super simplu și delicios pentru iubitorii de somon picant! Pregătește-te pentru o explozie de arome cu această rețetă expresă de somon coreean, gata în doar 8 minute :-) Când vine vorba de gătit pește, nimic nu poate fi mai simplu. Când iese din cuptor, somonul tău va avea o culoare roșie magnifică datorită sosului gochujang. Un fel de mâncare simplu, rapid și, mai presus de toate, foarte picant! :-)
Ingrediente
Decor:
Materiale
- 1 perie
- hârtie pergament
- zdrobitor de usturoi
Preparare
Turnați într-un castron sosul gochujang, uleiul de susan, mierea, oțetul de orez. Zdrobiți usturoiul și ghimbirul.
Amestecați totul. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Așezați fileul de somon pe o tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți cu sos deasupra.
Coaceți 8 minute la 180°C.
Serviți cu orez și decorați cu arpagic tocat (sau ceapă verde) și semințe de susan.
Observații
Care este acompaniamentul potrivit pentru somonul cu sos gochujang?
Puteți găti orez basmati sau orez negru, vor merge de minune cu somonul cu sos gochujang. Il puteți însoți și cu legume la abur și kimchi.
Cât timp se păstrează somonul copt?
Il puteți păstra maxim 1-2 zile la frigider într-un recipient ermetic.
Pot folosi somon congelat?
Da, este posibil, dezghețați-l într-un loc răcoros înainte de a-l folosi.
Puteți folosi somon cu piele?
Puteți folosi somon cu sau fără piele fără griji. Pielea va fi mai ușor de îndepărtat după gătit ;-)
Nutriție
- Carbo: 32.2g
- Grăsimi: 22.1g
- Grăsimi sat.: 3.9g
- Proteine: 25g
- Fibre: 2.9g
- Zahăr: 23g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 15