Pestele se spala, se sterge bine de apa si se pudreaza cu sare, piper si putina faina.Usturoiul se taie feliute.Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se caleste usturoiul pana devine auriu.
Se scoate deoparte.In tigaie se pune pestele si se rumeneste pe ambele parti.
Se scoate deoparte. Se scurge bine uleiul din tigaie si se sterge putin tigaia cu un servet de hartie.
Se pune untul si cand s-a topit pe jumatate se adauga faina si se amesteca bine, tinand pe foc mic aprox. un minut.
Se toarna apoi sucul de portocala putin cate putin amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga si apa de sofran, se amesteca. Se readuce pestele in tigaie si se lasa sa fiarba pe foc mic 5~7 minute.
Se presara sare dupa gust. Se inchide focul si se adauga sucul de lamaie.
Se trece pestele pe farfurie, se toarna sosul si se decoreaza cu feliutele rumenite de usturoi si cu cateva fire de marar.
Da, in Sicilia se mananca ca aperitiv felii de portocale taiate rotund cu usturoi, ;). Am fost sceptica, dar este OK. Somonul poate fi inlocuit cu un peste alb cu gust neutru, Crapul si somnul "romanesc" au prea mult gust de peste, poate, pentru aceasta reteta. Dar din reteta lipseste info depre sucul a cator portocale??
O sa ni se aplece de atata somon. De ceva timp romanii mananca numai somon ! Ce bine ca se gaseste in toate baltile de pe la noi...Ce s-a intamplat cu crapul, carasul, lufarul, pastravul, somnul, stiuca, etc. ? I-au papat somonii ?
Vai de capul ei de reteta! Doua felii, adica rondele, pentru 4 portii? Interesant! Oricum, in poza e o bucata de peste care sta intr-o cada! Amaratul ala de suc de portocale n-a mai incaput la ingrediente, saracul! In ciuda "stelutelor" de pana acum, este cea mai neinspirata combinatie: suc de portocale cu usturoi? De unde le scoateti fratilor, unde ati citit asa ceva? Crezi ca daca ti-a dat prin minte ceva cu sofranul ala, gata, dai pe spate pe toata lumea! Somonul se preteaza retetelor ceva mai elaborate, fara sa fie dificile. Sosurile obisnuite sunt de smantana, capere, vin. Garniturile care fac o buna prezentare sunt sparanghel si broccoli. Mai mananca si pe la restaurante Cristina, nu doar pizza si fast food!
Comentarii:
MINUNATA RETETA BRAVO...
Delicios
Super !
Da, in Sicilia se mananca ca aperitiv felii de portocale taiate rotund cu usturoi, ;). Am fost sceptica, dar este OK. Somonul poate fi inlocuit cu un peste alb cu gust neutru, Crapul si somnul "romanesc" au prea mult gust de peste, poate, pentru aceasta reteta. Dar din reteta lipseste info depre sucul a cator portocale??
O sa ni se aplece de atata somon. De ceva timp romanii mananca numai somon ! Ce bine ca se gaseste in toate baltile de pe la noi...Ce s-a intamplat cu crapul, carasul, lufarul, pastravul, somnul, stiuca, etc. ? I-au papat somonii ?
Vai de capul ei de reteta! Doua felii, adica rondele, pentru 4 portii? Interesant! Oricum, in poza e o bucata de peste care sta intr-o cada! Amaratul ala de suc de portocale n-a mai incaput la ingrediente, saracul!
In ciuda "stelutelor" de pana acum, este cea mai neinspirata combinatie: suc de portocale cu usturoi? De unde le scoateti fratilor, unde ati citit asa ceva? Crezi ca daca ti-a dat prin minte ceva cu sofranul ala, gata, dai pe spate pe toata lumea! Somonul se preteaza retetelor ceva mai elaborate, fara sa fie dificile. Sosurile obisnuite sunt de smantana, capere, vin. Garniturile care fac o buna prezentare sunt sparanghel si broccoli. Mai mananca si pe la restaurante Cristina, nu doar pizza si fast food!
Cind este vorba despre somon nu prea ai cum sau ce sa gresesti , deci excelent este unica optiune
Splendid