Somon in crusta cu sos de mustar frantuzesc

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Spalam carnea de somon, o stergem cu prosoape de hartie pentru a elimina complet apa.
  • Cu uleiul de masline, ungem bine ambele parti ale fileului de somon si presaram peste carne un pic de sare . Lasam somonul deoparte pana facem pasta aromata cu care vom acoperii fileurile.
  • Bucatica mica e a mea, cea mare e a lui Cristi. Normal, nu. Luam frunze proaspete de busuioc, le clatim un pic in apa, le scuturam de apa si apoi te tocam marunt. Intrun bol mediu, adaugam salvia, chimbrul, busuiocul si mustarul Dijon. Amestecam bine pana obtinem o pasta aromata, pasta cu care vom "masa" bine-bine, fileurile noastre.
  • Intindem pasta de ierburi si mustar pe ambele parti ale somonului. Pregatim o tava de cuptor. Si in acelasi timp 2 folii mai mari de aluminiu in care vom pune somonul acoperit pe pasta de mustar Dijon. Fileul de somon il punem in mijlocul foliei de aluminiu si vom acoperi fileul bine cu folia de aluminiu, pe toate partile.
  • Pachetele astfel obtinute, puse pe tava de cuptor, le introducem in cuptorul pe care sa nu uitati sa-l incalziti in prealabil la 180ºC. Setati timpul de coacere la 15 minute.
MazdaRX8MazdaRX8

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Ceapa o mâncăm separat !

am gătit această rețetă
abuz

Chris

Mustar de Dijon tot mustar frantuzesc este.Atunci catre e diferenta?

abuz

Nelutzu

CA DE OBICEI ...toate retetele d-voastra ...sunt potrivite pentru gustul meu. Va multumesc!

abuz

nairdas

"MazdaRX8", esti "VARZA". !!!
Folia de aluminiu nu are ce cauta in contact cu orice fel de produs comestibil. Este TOXICA !!!
Reteta ???
Mai mult decat JENANTA !!!
Si ceapa ???
Ce rol are ???
Ce rol are ???
Faci, cumva, o tocanita ???
Renunta la a posta retete culinare.
Preferabil, fa copii !!!
Poate iti iese !!!

abuz

John_

Reteta e o catastrofa! Nu merita comentata. Ce nu pricep eu: cine este Cristi? Inteleg ca el are bucata mare, dar nu e normal asa! Halal!

abuz

anonymous

Fb

abuz

anonymous

Chiar ca e incompleta reteta! Ceapa probabil o foloseste la prepararea orezului, dar nu stiu ce face cu amidonul!
P.S. Si mie imi place pestele sub orice forma...gatita!!

abuz

anonymous

Mie imi place pestele sub orice forma

abuz

anonymous

Reteta incompleta.

abuz

anonymous

Buunaaaa...

abuz
  • pagina 1 / 2