Somon in crusta cu spanac

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
50 min

In absenta inspiratiei pentru retete festive, va propunem aceasta reteta usoara! Somon invelit in foetaj + ceapa + mozzarella + spanac + coacere si... voila! Vom pune un pic mai mult accent pe decor, astfel incat nimeni sa nu poate rezista tentatiei de a-l gusta ;)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 1Intr-o tigaie incinsa, topiti untul si caliti ceapa.
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 2Desfaceti unul dintre aluaturile de patiserie. In centrul puneti ceapa calita. Deasupra cepei puneti fileul de somon (fara piele sau oase). Asezonati dupa gust.
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 3Peste somon, puneti mozzarella taiata in felii. Deasupra branzei, punem spanacul fiert si scurs.
    Presarati putin piper peste el.
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 4Inchideti aluatul indoind partile laterale spre centru. Rulati marginile de sus si jos si apasati-le bine.
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 5Cu celalalt aluat, vom face partea superioara, cu care vom decora.
    Intideti aluatul si taiati-l sub forma de dreptunghi (daca este rotund). Faceti taieturi de sus in jos exact asa cumse aratain videoclip.
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 6Puneti acest aluat de foietaj peste celcu somon deja inchis. Indepartati surplusul si apasati marginile.
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 7Ungeti cu ou batut si coaceti 30 min la 180ºC pana cand devine auriu.
  • Somon in crusta cu spanac - Preparare etapa 8Puneti intr-un platou decorat cu salata si gata! :D

Observații

Puteti inlocui somonul cu un alt peste care va place, iar spanacul il puteti inlocui cu o alta leguma :)

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

elena

Este perfect ; gustos, aspectos si sanatos bravo, multumesc

abuz