Încercați combinația noastră de somon + năut + portocală și o notă de mărar proaspăt! Un fel de mâncare bogat în proteine pe care ne place să-l luăm la serviciu și să-l savuram la prânz. Vă lăsăm explicațiile noastre mai jos ↓
Începeți prin a găti somonul în cuptorul cu microunde: puneți cele două fileuri de somon într-o farfurie adâncă care poate fi folosită în cuptorul cu microunde. Stropiți cu ulei de măsline, puneți sare și piper. Închideți farfuria cu folie alimentară (verificați că poate rezista la căldură în cuptorul cu microunde, mai multe informații în secțiunea noastră „Sfaturi și trucuri” de la sfârșitul rețetei) și gătiți totul la putere maximă timp de 4 minute.
Odată gătit, îndepărtați folia alimentară și tăiați somonul în bucăți mari. Dați deoparte.
Într-un castron de salată, amestecați năutul scurs și ceapa roșie tocată. Spălați portocala și îndepărtați-i coaja. Radeți coaja portocalei și dați deoparte. Colectați pulpa fără pielițe. Tăiați-o bucăți și adăugați-o în salată împreună cu bucățile de somon și amestecați.
Pentru vinegretă: într-un castron amestecați iaurtul, coaja de portocală, sucul de clementină și mărarul tocat.
Turnați dressingul în salată, amestecați totul și gata!
Ar trebui să folosim o portocală bio când folosim coaja? Este într-adevăr recomandat să folosim o portocală netratata. În caz contrar, prea mult pesticid ar putea fi dăunător sănătății noastre. Chiar și în cazul unei portocale bio, nu uitați să o clătiți înainte de a îndepărta coaja :-)
Ce folie alimentară să folosim pentru a găti somonul la cuptorul cu microunde? Când cumpărați folie alimentară de la supermarket, verificați ambalajul pentru a vedea dacă scrie că poate rezista la căldură. Veți avea rapid răspunsul datorită existenței unei pictograme „cuptor cu microunde”, a termenului „2 în 1” sau pur și simplu a unei propoziții explicite.
Cât timp se păstrează această salată de somon / Puteți păstra această salată într-un recipient ermetic timp de 2 zile la frigider.
Comentarii:
Pacat de produsele folosite !