Mai mici decat portocalele, mai dulci si fara samburi acestea sunt clementinele. Gustoase, zemoase si hranitoare, clementinele sunt apreciate pentru gustul si savoarea lor dar si pentru faptul ca, continacid folic, fibre, potasiu, magneziu, calciu si fier. Se gasesc pe tot parcursul iernii si primaverii si sunt o adevarata sursa de vitamina C. Un pahar de suc de clementine consumat dimineata alunga starea de oboseala. Le puteti folosi cu succes in salate, torturi, cocktailuri, prajituri sau dulceata de coji de clementine. Un preparat deosebit este realizat din clementine caramelizate, care se serveste alaturi de ciocolata rasa sau fistic.
Ingrediente: 400 gr morcovi ulei de măsline 3 căței de usturoi 1 buchet aromat (sau 2 frunze de dafin) sare chilli Dressing: 2 clementine 25 gr unt nesărat 1...
Ingrediente: 1 1/2 piure de clementine caramelizate 1/2 cana ulei vegetal (preferabil de struguri sau rapita deoarece nu au aroma) 1 1/4 lapte de soia 1/4 cana...
Ingrediente: 2 andive,taiate feliute fine,transversal, 6 clementine, un manunchi de marar, taiat marunt, sucul unei lime, 1 lingura ulei de masline, sare si...
Ingrediente: 1 pandispan, reteta de aici, dar juma' de compozitie si cu putina nucsoara si esenta de portocale 1 kg de mandarine sau clementine 160 g zahar 4...
Ingrediente: 2 portocale un grapefruit rosu un grafefruit alben 2 mandarine 2 clementine o banana 1 mar galben 1 mar rosu 1 mar verde 100 g cirese 100 g...