Clementine caramelizate

Desert
Ușor
2 h 15 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire2 ore
  • Clemetinele se spala foarte bine, apoi se sterg cu un prosop curat si se inteapa cu o scobitoare. SE pun intr-un vas (preferabil de fonta) impreuna cu apa si zaharul si se dau la fiert la foc mic (ele NU trebuie sa fiarba in clocote mari!) Se fierb 1-2 ore, in functie de cat de dulci-amarui le doriti (cu cat le fierbeti mai mult cu atat devin mai amarui). Se lasa in sirop la racit si se pastreaza la rece.Se servesc intregi, cu ciocolata rasa si fistic zdrobit. Sunt foarte aromate si dulci.

Punctează această reţetă

florideciresFloridecires

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Silvia

Oare se pot face si fara coaja? ma gandesc ca or fi mai gustoase/dulci ?

abuz

anonymous

Arata bine

abuz
FoodDesign

FoodDesign

Inedit!!! bravo :)

abuz

anonymous

Cam multa munca, sa le fierb 1-2 ore?

abuz

anonymous

Par f.bune, de incercat

abuz

anonymous

Inedit si spectaculos, bravo!

abuz

anonymous

Chiar foarte interesant. Mi-ati dat o idee pentru sfarsit sde saptamana. Daca au aparut clementinele la noi.

abuz
Dana Tudor

Dana Tudor

Este foarte aspectuoasa, poza este foarte buna dar cred ca este prea "zaharoasa" pentru gustul meu :)

abuz