Petitchef

Tort de clementine

Desert
8 porții
15 min
50 min
Ușor

Ingrediente

8

Glazura:

Preparare

  • Clementinele caramelizate si racite se dau la blender pana rezulta o pasta fina (pot ramane bucatele mai mari de coaja). Siropul ramas de la ele se strecoara si se pune intr-un borcan (este aromat si il puteti folosi ca topping pt pancakes, clatite, inghetata, indulcitor etc).
    Preincalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati ingredientele lichide intr-un bol iar ceel uscate in alt bol. Combinati-le si amestecati bine. Ungeti cu ulei/unt o forma de tort si presarati faina. Aveti grija sa fie bine unsa. Turnati aluatul in ea si dati la copt pt 45-50 minute (testati cu o scobitoare spre final pt a vedea daca e copt).Lasati cateva minute la racit apoi scoatei tortul din forma.

    Cand tortul s-a racit complet puteti face glazura: intr-un vas teflonat amestecati zaharul pudra cu sucul de clementine si dati la foc mic pana cand da in clocot. Lasati sa clocoteasca 10-20 secunde, inchideti focul si amestecati pt a se raci. Turnati glazura pe tort (aceasta nu trebuie sa fie foarte lichida, ci putin mai vascoasa. Daca insa este prea vascoasa, mai adaugati 1 lg de suc si topiti inca o data). Cand glazura se raceste, pudrati cu zahar si ornati cu clementine proaspete.

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


Poze

Tort de clementine
Tort de clementine - poza 2
Tort de clementine - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

14/04/2013

La piureul de clementine,laptele de soia si zaharul pudra pr glazura,lipseste unutatea de masura.Din aceasta cauza am punctat cu ,,bine".Inrest ,banuiesc sa fie gustos.Mai multa atentie pe viitor !

(0) (0) Abuz
09/04/2013

- 1 1/2 piure de clementine caramelizate ce inseamna asta ,adica 1 1/2 de ce ?

(0) (0) Abuz
09/04/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Minunata!

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Si praf de copt si bicarbonat?

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Cred ca este foarte bun

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Arată super bine

(0) (0) Abuz
floridecires
floridecires, 07/03/2009

Satuha - exista postat pe acest site si reteta de Clementine caramelizate insa NU am cum sa imbin 2 retete in aceeasi postare. Cat despre explicat...ai vizitat macar blogul?

(0) (0) Abuz
satuha, 07/03/2009

Nu este suficient de explicita reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează