Tort de clementine
Ingrediente
8
Glazura:
Preparare
Preparare15 min
Gătire50 min
- Clementinele caramelizate si racite se dau la blender pana rezulta o pasta fina (pot ramane bucatele mai mari de coaja). Siropul ramas de la ele se strecoara si se pune intr-un borcan (este aromat si il puteti folosi ca topping pt pancakes, clatite, inghetata, indulcitor etc).
Preincalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati ingredientele lichide intr-un bol iar ceel uscate in alt bol. Combinati-le si amestecati bine. Ungeti cu ulei/unt o forma de tort si presarati faina. Aveti grija sa fie bine unsa. Turnati aluatul in ea si dati la copt pt 45-50 minute (testati cu o scobitoare spre final pt a vedea daca e copt).Lasati cateva minute la racit apoi scoatei tortul din forma.
Cand tortul s-a racit complet puteti face glazura: intr-un vas teflonat amestecati zaharul pudra cu sucul de clementine si dati la foc mic pana cand da in clocot. Lasati sa clocoteasca 10-20 secunde, inchideti focul si amestecati pt a se raci. Turnati glazura pe tort (aceasta nu trebuie sa fie foarte lichida, ci putin mai vascoasa. Daca insa este prea vascoasa, mai adaugati 1 lg de suc si topiti inca o data). Cand glazura se raceste, pudrati cu zahar si ornati cu clementine proaspete.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
La piureul de clementine,laptele de soia si zaharul pudra pr glazura,lipseste unutatea de masura.Din aceasta cauza am punctat cu ,,bine".Inrest ,banuiesc sa fie gustos.Mai multa atentie pe viitor !
anonymous
- 1 1/2 piure de clementine caramelizate ce inseamna asta ,adica 1 1/2 de ce ?
anonymous
Superrrrrrrrrrrrrrrrrr
anonymous
Minunata!
anonymous
Si praf de copt si bicarbonat?
anonymous
Cred ca este foarte bun
anonymous
Arată super bine

floridecires
Satuha - exista postat pe acest site si reteta de Clementine caramelizate insa NU am cum sa imbin 2 retete in aceeasi postare. Cat despre explicat...ai vizitat macar blogul?
S
satuha
Nu este suficient de explicita reteta
Punctează această reţetă