Clementinele caramelizate si racite se dau la blender pana rezulta o pasta fina (pot ramane bucatele mai mari de coaja). Siropul ramas de la ele se strecoara si se pune intr-un borcan (este aromat si il puteti folosi ca topping pt pancakes, clatite, inghetata, indulcitor etc). Preincalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati ingredientele lichide intr-un bol iar ceel uscate in alt bol. Combinati-le si amestecati bine. Ungeti cu ulei/unt o forma de tort si presarati faina. Aveti grija sa fie bine unsa. Turnati aluatul in ea si dati la copt pt 45-50 minute (testati cu o scobitoare spre final pt a vedea daca e copt).Lasati cateva minute la racit apoi scoatei tortul din forma.
Cand tortul s-a racit complet puteti face glazura: intr-un vas teflonat amestecati zaharul pudra cu sucul de clementine si dati la foc mic pana cand da in clocot. Lasati sa clocoteasca 10-20 secunde, inchideti focul si amestecati pt a se raci. Turnati glazura pe tort (aceasta nu trebuie sa fie foarte lichida, ci putin mai vascoasa. Daca insa este prea vascoasa, mai adaugati 1 lg de suc si topiti inca o data). Cand glazura se raceste, pudrati cu zahar si ornati cu clementine proaspete.
La piureul de clementine,laptele de soia si zaharul pudra pr glazura,lipseste unutatea de masura.Din aceasta cauza am punctat cu ,,bine".Inrest ,banuiesc sa fie gustos.Mai multa atentie pe viitor !
Satuha - exista postat pe acest site si reteta de Clementine caramelizate insa NU am cum sa imbin 2 retete in aceeasi postare. Cat despre explicat...ai vizitat macar blogul?
Comentarii:
La piureul de clementine,laptele de soia si zaharul pudra pr glazura,lipseste unutatea de masura.Din aceasta cauza am punctat cu ,,bine".Inrest ,banuiesc sa fie gustos.Mai multa atentie pe viitor !
- 1 1/2 piure de clementine caramelizate ce inseamna asta ,adica 1 1/2 de ce ?
Superrrrrrrrrrrrrrrrrr
Minunata!
Si praf de copt si bicarbonat?
Cred ca este foarte bun
Arată super bine
Satuha - exista postat pe acest site si reteta de Clementine caramelizate insa NU am cum sa imbin 2 retete in aceeasi postare. Cat despre explicat...ai vizitat macar blogul?
Nu este suficient de explicita reteta