Preparare: inmuiati gelatina foi intr-un castronel cu apa. Separat, intr-o cratita, amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pana devin crema. Decojiti mandarinele si transformati-le in suc.
Folosit blenderul si au cazut si samburii, asa ca sucul a avut un gust putin amarui. Asa ca va sfatuiesc, sa stoarceti mandarinele pana obtineti 500 ml de suc proaspat.
Sucul obtinut in turnam peste crema de oua. Fierbem crema pe bain-marie, 10 minute. Spre final, scoatem gelatina din apa si o adaugam in crema. Amestecam si lasam crema sa se raceasca bine. Batem frisca, adaugam crema de mandarine.
Mousse-ul astfel obtinut il dam la rece. Fixam un inel de tort pe baltul de pandispan (18 cm) si turnam mousse-ul de mandarine. Dam la rece pentru cateva ore.
Decoram dupa bunul plac cu feliute de madarina, praline de zahar, sau in cazul meu bomboane de ciocolata.