Blatul: Laptele se pune pe foc; ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas; cand incepe sa fiarba laptele se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata;se lasa sa se topeasca. Intre timp, punem cele 5 oua intr-un vas al mixerului si se bat pana isi tripleza volumul, se adauga zaharul si se mai bat 1 minute.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt , cacaua si sarea intr-un alt vas. Amestecam in compozitia cu ciocolata pana se omogenizeaza si adaaugam putin din amestecul de faina(1-2 linguri) ca sa se mai ingroase, apoi adaugam alternativ faina si ciocolata in jumatate din ouale batute, putin cate putin, amestecand cu o lingura de jos in sus pana la omogenizare, apoi adaugam si restul de spuma si omogenizam.
Compozitia o turnam intr-o forma de tort cu peretii detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt; se coace la foc mediu pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata(20-25min). Se lasa la racit, apoi se taie in 2 si inainte de a aseza crema se insiropeaza putin cu un sirop din apa si zahar.
Crema: Galbenusurile se pun pe baie de aburi cu zaharul si laptele. Se amesteca pana se topeste zaharul si copozitia s-a ingrosat putin. Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat intr-o cana cu apa. Dupa ce luam crema de pe foc, in apa fierbinte punem cana cu gelatina si amestecam cu o lingurita pana se topeste, apoi o turnam peste galbenusuri si amestecam bine.Compozitia se lasa pana ajunge la temperatura camerei.
Bananele se paseaza cu o lingura de frisca lichida pana ce va avea o consistenta cremoasa, apoi se amesteca in crema de galbenusuri. Frisca se bate bine cu esenta de vanilie si se inglobeaza in crema de banane si se amesteca usor, de jos in sus cu o lingura. Se adauga ciocolata maruntita si se toarna peste blat, dupa care se da la frigider pentru cateva ore intr-o forma detasabila.
Glazura: Ciocolata alba si neagra se topesc separat pe baie de aburi.Taie o foaie de hartie de copt, cam de grosimea partii laterale a tortului si destul de lunga ca sa il cuprinda si deseneaza cu un creion ornamente florale. Ciocolata topita se pune intr-un cornet din hartie de copt si se pune pe hartia pregatita, urmarind linia desenului. Se lasa pana ce se intareste bine. Untu se amesteca cu zaharul pudra, apoi se amesteca si cacaua, crema de branza, se bate bine, apoi se adauga si frisca batuta cu intaritor.
Glazura se aseaza pe tort si se aranjeaza mai bine sau mai fugitiv; depinde de rabdarea fiecaruia si de cat de perfect vrei sa iti iasa. Foaia de copt cu ornamentele de ciocolata se ia cu grija si se lipeste pe marginea laterala a tortului, apoi se desprinde uror, avand grija ca ornamentele sa ramana imprimate. In final, tortul se pudreaza cu cacao in partea superioasra si se mai spriteaza cateva rozete de glazura.