Petitchef

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand incontinuu pana obtinem o crema .Separat se amesteca faina, nuca macinata, cacao, praful de copt si se pun putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Se adauga apoi albusurile batute spuma. Se amesteca si se toarna in forma de tort tapetata cu faina. Se da la cuptor.
  • Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga ouale batute spuma si se omogenizeaza. Se adauga laptele, apoi se pune in bain-marie si se lasa pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte.
  • Gelatina se pune in 60 ml apa rece. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, si cand este rece se adauga frisca batuta.
  • Blatul se taie in 2, se pune prima parte in tava in care s-a copt, se insiropeaza, iar apoi se pune crema facuta mai sus. Se da la rece, si se prepara a doua crema.
  • Mousse de ciocolata cu cacao.
    Se folosesc aceleasi ingrediente ca la prima crema, numai ca in loc de ciocolata alba se pune ciocolata neagra. Se pune peste prima crema, se pune si cealalta parte de blat si se insiropeaza.
    Se da la rece cateva ore dupa care se scoate din tava de tort, si se toarna peste urmatoarea glazura.
  • Se amesteca smantana cu zaharul si apa, se pune la fiert se adauga cacaoa si se amesteca bine/ Se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se toarna peste tort.


Poze

Tort cu mousse de ciocolata si frisca
Tort cu mousse de ciocolata si frisca - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează