Petitchef

Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blatul:

Mousse de zmeura:

Glazura:

Preparare

  • Mousse de ciocolata alba:
    Aceleasi ingrediente ca la mousee de zmeura, numai ca in loc de zmeura punem 200 gr ciocolata alba.
  • Blatul se face astfel:
    Se separa ouale, albusurile se bat bine iar apoi se pune apa. Cand devin tari se adauga zaharul putin cate putin iar apoi galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu cacaoa si se pune cate o lingura in compozitie amestecandu-se de jos in sus.Se pune in tava tapetata si se da la cuptor 25-30 minute.
  • Cat blatul este la cuptor facem mousse-ul de zmeura.
    Galbenusurile se pun cu jumatate din zahar si 6 linguri de lapte pe baie de aburi amestecandu-se pana se ingroasa ca o smantana, iar apoi lasam sa se raceasca. Albusul se bate bine cu restul de zahar. Frisca se bate bine si se amesteca cu albusul si galbenusurile. Punem si gelatina hidratata in putina apa calduta. Se adauga zmeura pasata cu blenderul.
  • Blatul se taie in doua. Punem prima parte intr-o tava, se insiropeaza si se pune mousse-ul de zmeura. Peste mousse eu a pus piscoturi insiropate.
  • Punem peste piscoturi mousse-ul de ciocolata alba, care se face la fel ca cel de zmeura numai ca inlocuim zmeura cu ciocolata topita la microunde. Punem si cealata parte de blat, insiropam si dam la frigider cateva ore. Se rastoarna pe un gratar.
  • Peste tort punem glazura facuta astfel: amestecam smantana cu zaharul , apa si cacaoa. Punem pe foc amestecand bine si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si gelatina dizolvata in putin apa. Se strecoara si se toarna din belsug peste tort.


Poze

Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba - poza 2
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

07/09/2020

Crema de ciocolată alba este foarte dulce. Ar trebui mai putin zahar. Deasupra as pune glazura din ciocolată neagra. Nu prea se potriveste glazura din reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/08/2013

O voi incerca-o! Pare gustoasa si usor de facut!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/11/2013

A iesit delicios

(0) (0) Abuz
25/10/2013

Este un tort gustos si usor de pregatit

(0) (0) Abuz
23/09/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Arata excelent

(0) (0) Abuz
12/01/2013

Suber delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează