Mousse de ciocolata alba: Aceleasi ingrediente ca la mousee de zmeura, numai ca in loc de zmeura punem 200 gr ciocolata alba.
Blatul se face astfel: Se separa ouale, albusurile se bat bine iar apoi se pune apa. Cand devin tari se adauga zaharul putin cate putin iar apoi galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu cacaoa si se pune cate o lingura in compozitie amestecandu-se de jos in sus.Se pune in tava tapetata si se da la cuptor 25-30 minute.
Cat blatul este la cuptor facem mousse-ul de zmeura. Galbenusurile se pun cu jumatate din zahar si 6 linguri de lapte pe baie de aburi amestecandu-se pana se ingroasa ca o smantana, iar apoi lasam sa se raceasca. Albusul se bate bine cu restul de zahar. Frisca se bate bine si se amesteca cu albusul si galbenusurile. Punem si gelatina hidratata in putina apa calduta. Se adauga zmeura pasata cu blenderul.
Blatul se taie in doua. Punem prima parte intr-o tava, se insiropeaza si se pune mousse-ul de zmeura. Peste mousse eu a pus piscoturi insiropate.
Punem peste piscoturi mousse-ul de ciocolata alba, care se face la fel ca cel de zmeura numai ca inlocuim zmeura cu ciocolata topita la microunde. Punem si cealata parte de blat, insiropam si dam la frigider cateva ore. Se rastoarna pe un gratar.
Peste tort punem glazura facuta astfel: amestecam smantana cu zaharul , apa si cacaoa. Punem pe foc amestecand bine si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si gelatina dizolvata in putin apa. Se strecoara si se toarna din belsug peste tort.
Crema de ciocolată alba este foarte dulce. Ar trebui mai putin zahar. Deasupra as pune glazura din ciocolată neagra. Nu prea se potriveste glazura din reteta.
Comentarii:
Crema de ciocolată alba este foarte dulce. Ar trebui mai putin zahar. Deasupra as pune glazura din ciocolată neagra. Nu prea se potriveste glazura din reteta.
O voi incerca-o! Pare gustoasa si usor de facut!
A iesit delicios
Este un tort gustos si usor de pregatit
Foarte bun
Arata excelent
Suber delicios