Galbenusele se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga sarea. Albusele se bat spuma tare cu restul de zahar si se incorporeaza usor in galbenuse. Untul se topeste ,ciocolata se topeste si se adauga impreuna in compozitia de oua ,se adauga apoi faina amestecand usor cu lingura.
Se pune compozitia intr-o tava cat mai mare ,pe hartie de copt,si se intinde intr-un strat subtire . Tava mea cea mai mare este de 43 /29 e o tava de fursecuri la care pus cadru de prajitura dat la cuptor tinut cam 25 de minute la foc incet.
Dupa ce se raceste ,se intoarce si se stropeste cu putina apa hartia ca sa se dezlipeasca usor si apoi taiat blatul in doua .Jumatate pus pe un platou si pus cadrul in jurul lui ,daca nu aveti cadru de prajitura ,se poate face un cadru din folie de argint impaturit in trei ca sa fie mai tare.
Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda. In reteta scrie ca galbenusele se spumeaza bine cu jumatate din zahar pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi lasat la rece .
Albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusele ,ciocolata topita si ultima data gelatina . Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.
Piersicile se scot din zeama se adauga peste ele siropul si se fac piure foarte fin. Gelatina dizolvat-o tot in sirop de piersica. Galbenusele amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana , lasat la racit.Albusele se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul , gelatina ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura pale ,pale de jos in sus si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
Gandit ca nu merge imbracat in pasta ,asa ca pus deasupra o glazura din ciocolata. Glazura trebuie sa fie cat mai rece cand se pune peste mousse.Se ia cadrul deoparte si se orneaza si marginea doar cine vrea ,eu am topit ciocolata si cand a fost intarita ...dar nu de tot,am decupat ciocolata cu o forma de biscuiti ,pe mijlocul fiecareia am mai facut cate un lantic tot din ciocolata dar neagra ,apoi pus in jurul tortului .
Comentarii:
Muy interesante y apetisante....!!!!