Petitchef

Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Desert
8 porții
1 h 30 m
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

-mousse de ciocolata:

Preparare

  • Galbenusele se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga sarea.
    Albusele se bat spuma tare cu restul de zahar si se incorporeaza usor in galbenuse.
    Untul se topeste ,ciocolata se topeste si se adauga impreuna in compozitia de oua ,se adauga apoi faina amestecand usor cu lingura.
  • Se pune compozitia intr-o tava cat mai mare ,pe hartie de copt,si se intinde intr-un strat subtire .
    Tava mea cea mai mare este de 43 /29 e o tava de fursecuri la care pus cadru de prajitura dat la cuptor tinut cam 25 de minute la foc incet.
  • Dupa ce se raceste ,se intoarce si se stropeste cu putina apa hartia ca sa se dezlipeasca usor si apoi taiat blatul in doua .Jumatate pus pe un platou si pus cadrul in jurul lui ,daca nu aveti cadru de prajitura ,se poate face un cadru din folie de argint impaturit in trei ca sa fie mai tare.
  • Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.
    In reteta scrie ca galbenusele se spumeaza bine cu jumatate din zahar
    pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi lasat la rece .
  • Albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusele ,ciocolata topita si ultima data gelatina .
    Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.
  • Piersicile se scot din zeama se adauga peste ele siropul si se fac piure foarte fin.
    Gelatina dizolvat-o tot in sirop de piersica.
    Galbenusele amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana , lasat la racit.Albusele se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul , gelatina ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura pale ,pale de jos in sus si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
  • Gandit ca nu merge imbracat in pasta ,asa ca pus deasupra o glazura din ciocolata.
    Glazura trebuie sa fie cat mai rece cand se pune peste mousse.Se ia cadrul deoparte si se orneaza si marginea doar cine vrea ,eu am topit ciocolata si cand a fost intarita ...dar nu de tot,am decupat ciocolata cu o forma de biscuiti ,pe mijlocul fiecareia am mai facut cate un lantic tot din ciocolata dar neagra ,apoi pus in jurul tortului .


Poze

Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 2
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 3
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 4
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 5
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 6
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 7
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 8
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

19/10/2012

Muy interesante y apetisante....!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează