Tort cu mousse de ciocolata si nuci

Desert
Foarte ușor
2 ore

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.
  • Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.
  • Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
  • La sfarsit nuca macinata.Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
  • Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine.Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.
  • Topim ciocolata impreuna cu untul,frisca si coniacul.Lasam sa se raceasca.Blatul copt si racit il taiem in 3 parti. Insiropam fiecare parte si umplem cu crema.Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi "imbracate" cu nuca.Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.

Punctează această reţetă

miha278Miha278

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Am facut de 2 ori acest tort, iese o bunatate!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

A

abuz

anonymous

.... deliciu si vis.....

abuz

anonymous

Dragutzzz...cat de cat..

abuz

anonymous

Arata ft bine si am sa o fac ,va spun cum a iesit va multumesc pt retetele nemaipomenite

abuz

anonymous

Nu mi-a iesit bine crema,poate frisca a fost de vina sau gelatina ....nu stiu, dar sper ca maine cand am sa o gust sa imi placa

abuz