Petitchef

Tort mousse de ciocolata ( reteta de post )

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat :

Pentru crema :

Pentru ornat:

Preparare

  • Asa cum am precizat, reteta este in fapt tortul ciocolatos, doar blatul difera . Dupa ce am terminat , a constatat ca am folosit circa 700 g de ciocolata, mare parte in crema dar sa nu uit si risipa pe care am facut-o incercand sa fac figurine din ciocolata. Mare parte au ajuns sa fie mancate ininte de a ajunge pe tort.
  • Pe scurt, reteta se face dupa cum urmeaza : biscuitii se zdrobesc marunt cu un facalet sau, cel mai simplu, in robotul de bucatarie. Zaharul se caramelizeaza si se adauga 30 ml frisca vegetala si 50 g margarina. Se lasa la feirt pana se omogenizeaza. Ce obtinem se toarna peste biscuiti, amestecam si apoi intindem uniform pe fundul unei forme de tort. Biscuitii nu trebuie sa se inmoaie si sa devina pasta, important e sa obtinem un aluat inchegat, putin nisipos dar foarte lipicios .
  • Crema, punctul forte al acestui tort, e un mousse pe care eu il folosesc cu mare drag la torturi. Se face topind 500 g ciocolata in 200 ml frisca vegetala, la bain marie, Se lasa pana ajunge la temperatura camerei.
  • Frisca lichida o batem pana se intareste si apoi se amesteca cu ciocolata topita si cu jumatate de plic de gelatina. Eu il pun asa, nu mai dizolv gelatina. Atentie : cele doua compozitii trebuie sa aiba cam aceeasi temperatura, altfel crema se va taia ....Adaugam nuca si gata ! Turnam usurel peste blat in forma de tort si dam la rece. Vreo 3-4 ore ar fi de ajuns dar eu prefer sa il fac cu o zi inainte. Imagini detaliate din timpul prepararii gasiti aici.
  • Se orneaza fie cu frisca, fie cu cu ciocolata, cum am facut eu : topim la bain marie 100 g ciocolata cu 50 g margarina, amestecand pana la omogenizare. Daca se intinde peste tortul rece aceasta glazura se intareste rapid asa ca e musai sa nu fiti intrerupti.
  • Desi nu mi-a iesit impecabil ca aspect, gustul a fost declarat bun in unanimitate. Rezultatul Farfurii goale si nici urma de tort.


Poze

Tort mousse de ciocolata ( reteta de post )
Tort mousse de ciocolata ( reteta de post ) - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

29/04/2016

L-am facut de 5 ori in mai 3 saptamani....am adaugat capsuni si de la copii la adulti a fost o nebunie!!! Multumesc mult de tot pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2014

Am facut e delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/10/2021

Cum poti pune gelatina intr-un produs de post? Mai este de post dupa?

(0) (0) Abuz
04/12/2015

Dacă știi să faci crema, nu ai nevoie de gelatină. Gabriel

(0) (0) Abuz
04/12/2015

"ciocolata amaruie de posta dulce" Ce fel de ciocolata e aia? De post sau de dulce?

(0) (1) Abuz
24/03/2015

Excelenta

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Superb si foarte simplu si usor

(0) (0) Abuz
22/04/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează