Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva, apoi lasam crema sa se raceasca.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta si siropul de menta.
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva, apoi lasam crma sa se raceasca.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta.cam dat-o in bara cu moussurile, pentru ca apucat de ele prea repede, blatul inca nu era gata copt si moussurile s-au intarit destul de mult, astfel incat fost nevoita sa bag mixerul in ele. Si asa moussurile mele s-au transformat in creme. Oricum foarte bune la gust.
In cratita in care am copt blatul punem folie alimentara, apoi asezam jumatate din blat, pe care insiropat cu un sirop facut din apa, zahar, esenta de rom. Peste blat punem moussul de menta, apoi moussul de ciocolata si in final al doilea blat insiropat.
Se lasa la frigider 3 ore, dupa care se rastoarna, se glazureaza cu ciocolata amaruie topita si se orneaza dupa imaginatie.
Comentarii:
Am folosit sirop de menta de la -GLOBUS-a iesit SUUUUPER !!