Pe fundul unei forme de tort de diametru 36 cm puneti piscoturile. Stropiti-le bine cu rom . puneti un pliculet de gelatina la inmuiat in apa rece si cand s-a intarit il topiti pe bain marie si il veti adauga in ganache-ul de ciocolata facut ca la punctul 3.
Cum se face1. 2. 3. topiti 300 g ciocolata pe aburi cu 2 linguri de unt, 2 linguri de lapte; adaugati gelatina si lasati deoparte pana cand bateti usor frisca, pana capata o consistenta de smantana usor lichida, apoi adaugati ciocolata; amestecati putin si lasati-o la temperatura camerei pana veti monta tortul.
Faceti un sirop din 5 linguri de zahar si 5 linguri de apa si fierbeti-l pana dispare spuma; cand s-a racit, adaugati dulceata, esenta de portocale si un pliculet de gelatina inmuiat in apa rece si apoi "topit" pe bain marie.
Puneti 1/4 din crema peste piscoturile inmuiate cu rom, apoi turnati jeleul de dulceata si puneti bananele in forma de cerc; lasati sa se intareasca bine jeleul, apoi adaugati restul de crema; dati la frigider pentru 30 minute.
Topiti 100 de ciocolata cu 100 ml frisca lichida pe bain marie, adaugati 1 pliculet de gelatina si turnati peste tort; lasati la frigider pentru minim 30 minute, apoi inlaturati forma de tort, asezati tortul pe platou.
Ungeti o hartie de copt cu putin ulei si asezati pe ea jumatatile de nuci; caramelizati 3 linguri de zahar si turnati-l peste nuci; desprindeti apoi repede nucile si asezati-le peste tort; cu resturile de cristale de zahar ars, decorati tortul.