Tort mousse in 2 culori
Ingrediente
6
Blat:
Mousse ciocolata alba:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire30 min
- Blat:
-batem albusurile spuma
-adaugam zaharul pudra in ploaie
-adaugam nucile si cacao
-punem in forma , dar punem neaparat o forma rotunda facuta din hartie de copt pe fund - Mousse alb:
Punem la bain marie ciocolata alba cu 60 g de smantana de frisca nebatuta, pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba. - Punem gelatina in 100 ml de apa rece pt 10 minute sa se dizolve.Apoi o punem la bain marie sa se dizolve toate granulele, dar fara sa fiarba, ca se distruge gelatina.JUMATATE din gelatina rezultata o adaugam peste compozitia de mai sus, cand e calduta(nu fierbinte).
- Compozitia rezultata se amesteca cu frisca batuta, se adauga peste blat si se niveleaza si se baga la frigider pt aprox 1/2 h, pana se intareste.
- Mousse ciocolata amaruie+ciocolata cu lapte:
Punem la bain marie 50 gciocolata amaruie si 50gciocolata cu lapte+ 60 smantana de frisca nebatuta pana ca mai sus. - Se amesteca cu cealalta jumatate de gelatina si cu frisca batuta.Se pune peste mousse-ul alb intarit, se niveleaza si se baga la frigider 1/2h.Cu restul de ciocolata ramasa se decoreaza tortul.Topit ciocolata la microunde si am pus-o in sprit, iar pe o hartie de copt format din ciocolata inimioare.Pus la congelator, unde s-au intarit imediat, apoi a decorat tortul.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă