Blat: -batem albusurile spuma -adaugam zaharul pudra in ploaie -adaugam nucile si cacao -punem in forma , dar punem neaparat o forma rotunda facuta din hartie de copt pe fund
Mousse alb: Punem la bain marie ciocolata alba cu 60 g de smantana de frisca nebatuta, pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba.
Punem gelatina in 100 ml de apa rece pt 10 minute sa se dizolve.Apoi o punem la bain marie sa se dizolve toate granulele, dar fara sa fiarba, ca se distruge gelatina.JUMATATE din gelatina rezultata o adaugam peste compozitia de mai sus, cand e calduta(nu fierbinte).
Compozitia rezultata se amesteca cu frisca batuta, se adauga peste blat si se niveleaza si se baga la frigider pt aprox 1/2 h, pana se intareste.
Mousse ciocolata amaruie+ciocolata cu lapte: Punem la bain marie 50 gciocolata amaruie si 50gciocolata cu lapte+ 60 smantana de frisca nebatuta pana ca mai sus.
Se amesteca cu cealalta jumatate de gelatina si cu frisca batuta.Se pune peste mousse-ul alb intarit, se niveleaza si se baga la frigider 1/2h.Cu restul de ciocolata ramasa se decoreaza tortul.Topit ciocolata la microunde si am pus-o in sprit, iar pe o hartie de copt format din ciocolata inimioare.Pus la congelator, unde s-au intarit imediat, apoi a decorat tortul.