Petitchef

Tort cu mousse de piersici

De Sf. Maria am vrut sa pregatesc un tort mai special,
care sa fie si pe placul fetitei mele, sarbatorita din acea zi.
A iesit un tort foarte delicios pe care vi-l recomand cu drag.

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Glazura:

Preparare

  • Pentru inceput pregatim blatul astfel:
    frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma,
    apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.

    Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina
    si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).
    Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite,
    dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.
  • Crema o pregatim astfel:
    Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.
  • Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte
    pana devin ca o smantana, pe care o lasam apoi la racit.

    Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci
    si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.

    La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.
  • In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiate feliute.

    Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici.
    Dam tava la rece pentru cateva ore.
  • Dupa ce scoatem tava din frigider,
    inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.
    Eu am decorat tortul cu glazura si cu bombonele.
  • Glazura o pregatim astfel:

    Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
    amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
    Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.

    Pofta buna!


Poze

Tort cu mousse de piersici
Tort cu mousse de piersici - poza 2
Tort cu mousse de piersici - poza 3
Tort cu mousse de piersici - poza 4
Tort cu mousse de piersici - poza 5
Tort cu mousse de piersici - poza 6
Tort cu mousse de piersici - poza 7

Întrebări:




Comentarii (17):

21/08/2014

Nu sunt lamurita de etapa 2. Dupa ce fac acea crema de piersici, mai departe ce fac cu ea?

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Iexcelent.

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Deliciu

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Etapa 2 mi se pare incompleta!!

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Super buna!!!!!!!

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Il voi incerca cu siguranta.

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Nu-mi surade ideea de a pune finetii. O crema facuta pe aburi ar fi mai gustoasa si cu mai putine E-uri. In rest , pare sa fie OK.

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Cred că este grozav, îl voi încerca şi eu

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Vorbiti romanaeste? mousse = spuma. multumesc pt. limba romana

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Arata foarte bine si cred ca e usor si bun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează