Tort cu mousse de piersici

Desert
Ușor
2 ore

De Sf. Maria am vrut sa pregatesc un tort mai special, care sa fie si pe placul fetitei mele, sarbatorita din acea zi. A iesit un tort foarte delicios pe care vi-l recomand cu drag.

Ingrediente

8

Glazura:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Pentru inceput pregatim blatul astfel:
    frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma,
    apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.

    Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina
    si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).
    Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite,
    dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.
  • Crema o pregatim astfel:
    Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.
  • Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte
    pana devin ca o smantana, pe care o lasam apoi la racit.

    Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci
    si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.

    La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.
  • In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiate feliute.

    Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici.
    Dam tava la rece pentru cateva ore.
  • Dupa ce scoatem tava din frigider,
    inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.
    Eu am decorat tortul cu glazura si cu bombonele.
  • Glazura o pregatim astfel:

    Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
    amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
    Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.

    Pofta buna!

Punctează această reţetă

DanMonicaDanMonica

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Nu sunt lamurita de etapa 2. Dupa ce fac acea crema de piersici, mai departe ce fac cu ea?

abuz

anonymous

Iexcelent.

abuz

anonymous

Deliciu

abuz

anonymous

Etapa 2 mi se pare incompleta!!

abuz

anonymous

Super buna!!!!!!!

abuz

anonymous

Il voi incerca cu siguranta.

abuz

anonymous

Nu-mi surade ideea de a pune finetii. O crema facuta pe aburi ar fi mai gustoasa si cu mai putine E-uri. In rest , pare sa fie OK.

abuz

anonymous

Cred că este grozav, îl voi încerca şi eu

abuz

anonymous

Vorbiti romanaeste? mousse = spuma. multumesc pt. limba romana

abuz

anonymous

Arata foarte bine si cred ca e usor si bun

abuz
  • pagina 1 / 2