Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure. Murele facut piure in blender,apoi trecut prin sita,sa nu aiba seminte, gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.
In tava de tort in care copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea. Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. lasat peste noapte.Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata.
Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa. Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.
Comentarii:
Testat la mine in bucatarie a iesit SUPER
Aratos si gustos
Bravaaaaaa