Tort - inima cu mousse de mure si crantz

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Blatul:

Mousse de mure:

Crema diplomat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Peste mure am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca murele acestea fantastice au niste samburi mari si tari si e neplacut sa simti printre dinti astfel de samburi.A rezultat un fel de piure de mure cam asa.
  • Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas. Piureul de mure se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure.
  • Pe o tava se pune inelul detasabil si pe fund se aseaza jumatate din blatul insiropat.Peste blat se pune mousseul de mure si se pune in frigider. Intre timp preparam.
  • Crema diplomat se pune peste mousse-ul de mure, se pun si bucatele de ananas si al doilea blat insiropat. Mie mi s-a parut si asa destul de uscat tortul,imi plac torturile bine insiropate.Am lasat tortul peste noapte in frigider si azi dimineata am scos inelul si am ornat tortul.

Punctează această reţetă

Criss75Criss75

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

LIPSESTE CUM SE FACE BLATUL SI CREMA DIPLOMAT ..........O PORCARIE

abuz

crina-1

In patiserie se lucreaza draga doamna cu unitati de lasura. Or lingura nu este una!!!!!!
Cind se da o reteta se da de la A le Z. In reteta Dumneavoastra va lipseste prepararea cremei de diplomat.

abuz

anonymous

Si unde este "crantzul"? Vad numai in poza, dar ala e kranz, nu crantz! Nu pentru ca crantzane intre dintzi!

abuz

anonymous

Am sa il pregatesc sambata pentru ca e ziua sotului meu!

abuz

anonymous

Arata f bine...

abuz

anonymous

Super arata bine

abuz