Bine v-am reg?sit. De?i nu am postat nici o re?et? v-am urm?rit blogurile cu mare drag ?i tot odat? am v?zut c? am fost vizitat?, la rândul meu , de nenum?ra?i vizitatori c?rora le mul?umesc. Am preparat multe re?ete delicioase pe care nu am avut timp s? le postez dar câteva au r?mas imortalizate în memoria aparatului foto ?i pe rând o s? încerc s? le public.
Revin dup? mult timp cu un tort simplu de realizat. Cum tot se apropie sezonul fructelor de p?dure nu v? v-a fi greu s? g?si?i fructe proaspete ?i s? realiza?i acest tort. Eu l-am preparat cu fructe congelate, dar a fost foarte bun ?i a?a.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ou?
- 175 g f?in?
- 130 g unt
- 180 g zah?r
- 130 g ciocolat?
- 1 linguri?? coaj? ras? de l?mâie
- 1 vârf de cu?it praf de scor?i?oar?
- 1 vârf de cu?it de sare
Ingrediente pentru crem?:
- 10 g gelatin? Dr. Ottker
- 300 g mure
- 100 g zmeur?
- 90 g zah?r
- 1 plic zah?r vanilat
- 100 ml suc de mure sau alt suc
- 400 ml fri?c?
Pentru prepararea blatului se separ? ou?le; se bate untul moale cu 100 g zah?r, sare scor?i?oar? ?i coaj? de l?mâie; se înglobeaz? pe rând g?lbenu?urile.
Ciocolata se tope?te în bain-marie, dar nu se înc?lze?te prea tare, apoi se înglobeaz? în compozi?ia de unt.
Albu?urile se bat cu restul de zah?r, se adaug? treptat f?ina ?i compozi?ia de g?lbenu?uri.
Se toarn? compozi?ia în tava tapetat? ?i se coace aproximativ 40 - 50 minute.
Gelatina se înmoaie conform indica?iilor de pe ambalaj.
Fructele se paseaz? , se amestec? cu zah?r tos, zah?r vanilat ?i pu?in suc de mure, de l?mâie sau orice alt suc. Se înc?lze?te pe foc pân? se tope?te zah?rul.
Gelatina dizolvat? se înglobeaz? în compozi?ia de fructe. Când piureul de fructe începe s? se înt?reasc? se adaug? fri?ca b?tut?.
Dup? 3 - 4 ore se taie blatul de tort pe dou? niveluri. Blatul de jos se a?eaz? pe un platou, se pune 3/4 din crema ?i se acoper? cu blatul superior.
Deasupra ?i pe marginile tortului se întinde crema r?mas?.
Tortul se orneaz? cu zmeur? ?i ciocolat? ras?.