TORT CU MURE SI ZMEURA


Revin dup? mult timp cu un tort simplu de realizat. Cum tot se apropie sezonul fructelor de p?dure nu v? v-a fi greu s? g?si?i fructe proaspete ?i s? realiza?i acest tort. Eu l-am preparat cu fructe congelate, dar a fost foarte bun ?i a?a.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ou?
- 175 g f?in?
- 130 g unt
- 180 g zah?r
- 130 g ciocolat?
- 1 linguri?? coaj? ras? de l?mâie
- 1 vârf de cu?it praf de scor?i?oar?
- 1 vârf de cu?it de sare
Ingrediente pentru crem?:
- 10 g gelatin? Dr. Ottker
- 300 g mure
- 100 g zmeur?
- 90 g zah?r
- 1 plic zah?r vanilat
- 100 ml suc de mure sau alt suc
- 400 ml fri?c?
Pentru prepararea blatului se separ? ou?le; se bate untul moale cu 100 g zah?r, sare scor?i?oar? ?i coaj? de l?mâie; se înglobeaz? pe rând g?lbenu?urile.


Se toarn? compozi?ia în tava tapetat? ?i se coace aproximativ 40 - 50 minute.

Fructele se paseaz? , se amestec? cu zah?r tos, zah?r vanilat ?i pu?in suc de mure, de l?mâie sau orice alt suc. Se înc?lze?te pe foc pân? se tope?te zah?rul.
Gelatina dizolvat? se înglobeaz? în compozi?ia de fructe. Când piureul de fructe începe s? se înt?reasc? se adaug? fri?ca b?tut?.

Deasupra ?i pe marginile tortului se întinde crema r?mas?.
Tortul se orneaz? cu zmeur? ?i ciocolat? ras?.

adi`s blog
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!